Fakta: Vi beder selv om at blive hacket

Ny undersøgelse af lækkede kodeord til Adobes tjenester viser, at der første gang i tre år, er sket en kedelig udvikling i vores valg af kodeord.

Fakta: Vi beder selv om at blive hacket

Når man skal oprette nyt kodeord til diverse internet-tjenester, kan man næsten høre den gamle IT-lærer prædike om, hvor vigtigt kryptering er, og at det ikke skal være mulige for uvidende at gætte dine indtastninger.

Det forhindrer os dog ikke i at vælge kodeord, som på ingen måde er umulige at knække, hvilket bekræftes af nye data fra SplashData. Det skriver Arstechnica.

Dog er der alligevel sket en udvikling for første gang i tre år. Det viser sig nemlig, at vi siden 2011 har været tilbøjelige til at vælge kodeordet “password”. I 2013 var sagen en anden. Her var det nemlig kodeordet “12345” der toppede listen. Opgørelserne kommer fra Adobe-tjenesten, som tidligere har fået lækket 130 millioner kodeord.

På andenpladsen finder vi “123456789” og på tredjepladsen “password”, som altså havde toppet de to år forinden. 

Har du interesse i at se oversigten over de mest brugte kodeord fra Adobe-lækket, så findes listen her. Det er derfor stor grund til at få kigget dine egne efter, så du er sikret bedst muligt imod ubudende gæster. 

Kilde: Arstechnica