Falsk antivirus-app angriber Android

En svindel-app til Android, der camouflerer sig som antivirus, har fået malware-alarmen til at ringe på ny.

Falsk antivirus-app angriber Android

Det er ikke første gang, at advarslen popper op, men ikke desto mindre er Android-platformen blevet mål for en ny variant af udbredt malware, som stjæler personlige oplysninger fra telefonen.

Ifølge computerworld.dk er der tale om en falsk antivirus-app, som bærer navnet Android Security Suite Premium. Den blev opdaget i begyndelsen af juni, men siden er nye versioner dukket op.

Trojaneren stjæler indkommende sms’ere og sender dem videre til svindlernes servere. På denne måde kan de eksempelvis fange links til nulstilling af adgangskoder.

– “Det er også vigtigt at være opmærksom på, at disse skadelige apps er i stand til at modtage kommandoer til at afinstallere sig selv, stjæle systeminformation og slå de skadelige applikationer til og fra,” forklarer sikkerhedsanalytiker Denis Maslennikov fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky i et blogindlæg.

Sikkerhedstrusler imod Android er ikke et nyt fænomen, og en anden historie beretter om anholdelsen af seks mænd i Tokyo, da de mistænkes for at sprede malware via en app, der downloades fra et porno-website. Politiet mener, at de har svindlet mere end 200 personer for en samlet sum på mere end 1,5 millioner kroner.