Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Falske Nokia-telefoner opsnappet i Helsinki

Falske Nokia-telefoner opsnappet i Helsinki

Mindst 1600 falske Nokia-telefoner blev i sidste uge beslaglagt af de finske toldmyndigheder, skriver avisen Helsingin Sanomat.

Det store parti falske mobiltelefoner, som myndighederne opsnappede i Helsinkis lufthavn, skaber stor debat i Finland.

De ulovlige kopitelefoner er angiveligt produceret i Kina, og er af så god kvalitet, at de finske toldmyndigheder havde svært ved at skelne dem fra de originale.

I sidste ende blev de falske telefoner opdaget, fordi de blev tranporteret i store papkasser uden opladere eller instruktioner.

»Nokia transporterer ikke telefoner på den måde. De er altid pakket i salgsbokse, som indeholder både manualer og oplader,« fortæller Veijo Mäntylä, der er de finske toldmyndigheders talskvinde i Helsinki-Vantaa-lufthavnen til Helsingin Sanomat.

Telefonerne kom med et russisk Aeroflotfly fra Kina til Helsinki, hvorfra det var meningen at telefonerne skulle transporteres tilbage til Moskva med lastbil.

Hos Nokia i finland vurderer Riitta Mård, der leder Nokias Corporate Kommunikationsafdeling, at der er tale om et usædvanligt stort parti. Hun advarer mod de falske telefoner.

»Piratprodukter er et alarmerende problem, og Nokia gør alt hvad selskabet kan for at forhindre problemet,« siger hun til Helsingin Sanomat.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies