Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Farvel Qtek - velkommen HTC

Farvel Qtek - velkommen HTC

Nu forsvinder Qtek fra markedet. Fremover hedder produkterne HTC. Vi ser i denne artikel nærmere på HTC.

Nu forsvinder Qtek fra markedet. Fremover vil produkterne blive kendt som HTC.
Nu forsvinder Qtek fra markedet. Fremover vil produkterne blive kendt som HTC.

I Danmark er Qtek et godt kendt navn for Windows-baserede mobiltelefoner og pda’er.

Producenten bag er fra Taiwan og hedder HTC. Og det er netop navnet HTC, der fremover vil ersatte varemærket Qtek. Det oplyser HTC som tilføjer, at de ser det som en vigtig prioitet fortsat at yde support til de Qtek-produkter som allerede er solgt.

Det sidste produkt under det gamle navn er Qtek 8500. De første produkter med nyt navn bliver Qtek 8600 og 9600, der relanceres som HTC TyTN og HTC MTeoR.

Qtek-forhandler: Jeg fatter det ikke!

Den største forhandler i Danmark med speciale i Qtek, Klingtech, siger til Mobilsiden.dk at han ikke forstår navneskiftet.

- "Jeg fatter det simpelthen ikke. Qtek er jo et herregodt navn i blandt andet Danmark", siger Klaus Klinggaard fra Klingtech. Han forventer navneskiftet skaber en del panik og forvirring blandt kunderne.

- "Vi får en kæmpe opgave med og forklare kunderne at HTC og Qtek er det samme", slutter Klaus Klinggaard.

Klingtech regner ikke med, at salget, som følge af navneskiftet, bliver påvirket i negativ retning.

Hvad er HTC?

HTC (High Tech Computer) er på verdensplan den ledende producent og leverandør af enheder med styresystemet Windows Mobile. De leverer produkter i blandt andet Europa, USA og Asien som deres hovedmarkeder.

I den professionelle branche, har HTC altid været en kendt og respekteret producent. Slutbrugerne (helt almindelige mobilkøbere) har derimod ikke anet hvem/hvad HTC er. I stedet har kunderne haft ét varemærke i hovedet, nemlig HTC's eget Qtek.

HTC er en såkaldt "OEM-producent" med eget varemærke (OEM = Original Equipment Manufacturer). Det betyder, at udover Qtek, leverer de også produkter uden navn til forskellige teleselskaber. Selskaberne lancerer derefter produkterne som en nyhed, specielt tilpasset deres netværk og kunder.

HTC har således leveret bunkevis af pda-mobiler til verdens største teleselskaber. Eksempelvis så vi i Danmark mærket 'SPV' fra det daværende selskab Orange. SPV var også et HTC/Qtek produkt. Uden for landets grænser ser man produkterne under navne som blandt andet i-mate, O2 og naturligvis Qtek.

Ingen support for parallelimporterede produkter

I Danmark er den ubetinget største importør af produkter fra HTC, Dangaard Telecom i Padborg.

Ifølge Mobilsiden.dks oplysninger, har Dangaard gennem de senere år, stået for tilpasningen af Qtek-produkterne til blandt andet det danske marked.

For lidt over en uge siden, annoncerede Dangaard Telecom, at de ikke længere vil yde support for Qtek-produkter som ikke er solgt gennem dem.

Det betyder, at hvis du har købt en Qtek hos en dansk forhandler, som ikke har indkøbt den hos Dangaard, kan du f.eks. ikke få opdateret softwaren til den nyeste version. Begrænsningen gælder også selvom du stadig har garanti på dit produkt.

7 ud af 10 mobiltelefoner solgt i Danmark er distribueret af Dangaard Telecom i Padborg.


HTC MTeoR - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies