Farvel til mobiltilskud giver grønne tal

Teleselskaberne sælger ikke længere mobiler til én krone. Og nu giver det positive tal i regnskabet.

Farvel til mobiltilskud giver grønne tal

Danskernes trang til at købe færre og billigere mobiltelefoner har, på trods af at mobiltilskuddene næsten er væk, ikke været mindre. Det gavner teleselskabernes regnskaber.

 -”Det er en voldsom succeshistorie, at vi kan gå fra et dansk marked med mobiltelefoner til en krone, til at kunderne selv betaler. Det er virkelig en sejr for hele telebranchen, at det er lykkedes at gennemføre,” siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Business.dk.

I Danmark må forbrugerne maksimalt være bundet til et mobilabonnement i seks måneder, hvor det i flere andre lande i Norden er tilladt at binde kunderne, i op til 24 måneder.

Med seks måneders binding har det været svært, at tjene pengene hjem igen, hvis der var tilskud til mobiltelefonen.

 – Mobilkøbere ikke bundet efter 6 måneder

I stedet har de fleste teleselskaber indført afbetaling, så afdragene på mobiltelefonen kan deles i op til 24 måneder. Denne mulighed har fået kunderne til at købe de nye og dyrere mobiltelefoner.

Teleselskabet 3 har dog fornyligt genindført mobiltilskud.
  

Læs også:
 – Mobiltilskud genindføres – køb iPhone til 199 kroner

Mere til sagen

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 3/8/2012 publicerede redaktionen et indlæg med tematikken Norge vil have strengere mobilforbud i bilen – Artiklen kan du læse her her. Få også seneste nyt om temaet her..