Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fastnet dør - unge vil have mobiler

Fastnet dør - unge vil have mobiler

Den yngre del af befolkningen har mere eller mindre helt droppet fastnettelefonen - det ser ud som en hurtig død, fordi mobilen i mange tilfælde allerede er billigere end den gamle fastnettelefon.

Selv om der i 97 ud af 100 hjem står en fastnettelefon spår en analytiker, at det er en uddøende race. Mobiltelefonen overtager mere og mere pladsen som den foretrukne telefon i mange hjem.

Det er de nyeste tal fra IT- og Telestyrelsen, som viser, at otte procent af danskerne mellem 20 og 29 år helt har fravalgt fastnettelefonen, mens tallet er hele 17 procent i aldersgruppen af danskere mellem 15 og 19 år. Og intet tyder på, at de pludselig vil begynde at købe flere fastnettelefoner.

Hvis man så kigger på dem der er ældre end 30 år, så ser det ud til at de holder fast i den gamle fastnettelefon, men det er en stakket frist siger teleanalytiker Torben Rune fra analysefirmaet Netplan til Computerworld.

Taber terræn

Den gamle fastnettelefon står stadig i mange hjem, men den bliver ikke brugt så meget som tidligere.

Trafikken i fastnettelefoni falder og falder, og det ser ud til, at mange af de etablerede fastnetbrugere også går over til mobiltelefoni, siger Torben Rune.

Det er billigere at ringe fra mobilen...

En af grundene til, at mobilen oftere og oftere bliver den foretrukne telefon, kan jo skyldes at det er dyrt at ringe fra ens fastnettelefon og til mobiltelefoner, mens at det til sammenligning er billigere at ringe fra mobil til mobil.

Alt afhængig af, hvilken mobiludbyder du har, så kan det koste helt op til 1,73 kr. i minuttet at ringe fra en fastnettelefon til mobiltelefonen (på TDC’s net), mens at det til koster knap 1 krone fra mobilen og til fastnettet. Fra mobil til mobil er prisen langt under 1 kroner pr. minut.

Dette er selvfølgelig afhængigt af, hvilket abonnement du har!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies