Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fastnetnummeret flyttes alligevel ikke helt til mobilen

Fastnetnummeret flyttes alligevel ikke helt til mobilen

Den flytning af fastnetnumre, som Sonofon tilbyder, er reelt blot en viderestilling uden sms mulighed. Men den helt rigtige løsning er på vej.

<strong>Læs også:</strong><br /> - <a href=Fastnetnummeret kan nu flyttes til mobilen

Ekstern link:
 - Sonofon Yndlingsnummer" />

Efter Mobilsiden.dk mandag bragte historien "Fastnetnummeret kan nu flyttes til mobilen", har det vist sig, at der alligevel ikke er tale om en rigtig flytning af fastnetnummeret, sådan som det var kommunikeret fra flere sider. På Sonofons produkt 'Yndlingsnummer' er der nemlig blot tale om en viderestilling til mobilen.

 - "Vi flytter fastnetnummeret fra f.eks. TDC til vores eget fastnet. Herfra stilles det videre til kundens mobiltelefon", lyder det fra Peter Glüsing, som er pressechef hos Sonofon.

En kunde vil opleve det sådan, at det er mobilnummeret der står som afsender, når der foretages opkald eller sendes sms - og en anden vigtig detalje er, at der ikke kan sendes sms til det gamle nummer.

Der arbejdes på rigtig nummerflytning

I sidste uge, var der møde i nummerporteringsgruppen under brancheorganisationen Telekommunikations-industrien (TI), hvor selskaberne er blevet enige om, at opkald til gamle fastnetnumre i fremtiden, skal takseres som fastnet, uanset om nummeret er på en telefon med eller uden ledning. Dermed tyder det på, at den helt rigtige flytning af fastnetnumre til mobilen - uden viderestilling, og med sms, er på vej.

IT- og Telestyrelsen skal i løbet af 2008 afgøre, om teleselskaberne skal tvinges til at acceptere flytning af numre mellem fastnet og mobil, og dermed åbne for endnu et konkurrenceparameter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies