Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fastnetnummeret kan nu flyttes til mobilen

Fastnetnummeret kan nu flyttes til mobilen

Forbrugerne kan spare mange penge på både opkald og abonnementer, ved at droppe fastnettelefonen i hjemmet. Nye aftaler mellem teleselskaberne gør, at det gamle telefonnummer, nu kan flyttes til mobiltelefonen.

<strong>Fakta:</strong> Opkald fra TDCs fastnet til mobiltelefoner koster helt op til 1,73 kroner pr. minut plus opkaldsafgift.<br /><br /><strong>Debat:</strong> Følg debatten om emnet, <em><a href=klik her!" />
Fakta: Opkald fra TDCs fastnet til mobiltelefoner koster helt op til 1,73 kroner pr. minut plus opkaldsafgift.

Debat: Følg debatten om emnet, klik her!

Flyt telefonnummeret fra fastnettet til mobilen og spar penge på både abonnementsudgifter og opkald. Muligheden ligger lige for, efter et møde mellem de store teleselskaber i Danmark.

Overfor onlinemagasinet Mobilsiden.dk bekræfter formanden for nummerporterings-gruppen under Telekommunikations-industrien (TI), Brian Zack, at selskaberne er enige om, at opkald til fastnetnumre, skal takseres til fastnettakst, uanset om nummeret befinder sig på en gammel trykknap-telefon eller en moderne mobiltelefon.

Dermed kommer der måske for alvor fart i aflivningen af fastnet- og ip-telefoni.
 
 - "Fastnet er uddøende og muligheden for at flytte numre over i  mobilnettet fremskynder afvikling af fastnetnet og ip-telefoni. Argumentet om at fastnet er billigere, er en skrøne", siger chefredaktør John G. Pedersen. Han peger på, at opkald fra TDCs fastnet til mobiltelefoner koster helt op til 1,73 kroner pr. minut og opkald fra fastnet til fastnet ligger omkring 25 øre pr. minut plus opkaldsafgift. På en ren mobilløsning kan de samme opkald foretages helt ned til 10 øre pr. minut.


Teleselskabernes egen nølen er årsagen til, at flytningen af fastnetnumre først introduceres nu. Lovgivningen er ingen hindring, oplyser IT- og Telestyrelsen til Mobilsiden.dk.

 - "Frem til 2005 var det hensigten, at der på et tidspunkt, skulle indføres et krav om, at kunderne kunne tage deres telefonnummer med sig, uanset om man flyttede til eller fra fastnet eller mobil. En lovændring i 2005 indebar imidlertid, at der ikke længere er krav om, at teleselskaberne skal kunne flytte fastnetnumre til mobilen eller omvendt - det betyder dog ikke, at det er forbudt at gøre det. Det er helt op til selskaberne selv", siger Kristian Borten, som er souschef i IT- og Telestyrelsen.

Sonofon har, som det første selskab givet mulighed for flytning af fastnetnumre.

 - "Det er tydeligt at se, at det hele er ved at gå fra fastnet til mobil", lyder det fra pressechef Peter Glüsing, der forventer stor efterspørgsel på produktet.

Konkurrenten Telia vil ikke afvise, at en tilsvarende løsning er på vej hos dem, men endnu er der ikke sat en dato. Teleselskabet 3 går derimod ikke med, da de ikke oplever interesse fra kunderne.

 - "Det er ikke et produkt, vi arbejder på at tilbyde vores privatkunder - efterspørgselen mangler", siger Stine Green Paulsen fra 3.

TDC afviser nummerflytning

TDC som sidder på tre millioner fastnetkunder er den store jagtmark for konkurrerende mobilselskaber. Men flyttes nummeret væk fra TDC skal kunderne ikke forvente, at det kan flyttes tilbage, hvis man bliver træt af det nye selskab.

 - "Vi har ikke registreret en efterspørgsel på den type telefoniløsning, som Sonofon har valgt at lancere. Som følge heraf har TDC ikke på nuværende tidspunkt planer om at implementere en tilsvarende løsning", lyder det fra TDC Fastnet Norden.

Reelt betyder det, at fastnetnumre kan flyttes væk fra TDC, til f.eks. Sonofon, men ikke retur.

Selvom TDC i første omgang ikke vil være med på de nye muligheder i markedet, kan det være de tvinges til det. Inden udgangen af 2008 skal IT- og Telestyrelsen nemlig afgøre, om teleselskaberne skal tvinges til at acceptere flytning af numre mellem fastnet og mobil.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies