Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fastnettelefoni er ved at uddø

Fastnettelefoni er ved at uddø

Dette er den hårde dom fra en teleanalytiker, som mener, at mobiltelefonen er i færd med at udkonkurrere fastnettelefonen.

Det bliver dyrere og dyrere at bevare sin fastnettelefon, eftersom flere og flere personer får mobiltelefoner. Teleselskaberne forsøger at kompensere for de faldende indtægter på fastnettet, ved at læsse det over på kunderne.

Torben Rune, som er direktør for teleanalysefirmaet Netplan påstår, at situationen for TDC i øjeblikket er således, at de kæmper for overlevelsen af fastnettelfoni. Dette skyldes, at kunderne opsiger deres fastnetabonnementer hurtigere, end TDC kan nå at hæve priserne. Allerede i år viser prognoser, at der vil blive talt for flere minutter på mobilnettet, end der forventes at blive talt for på fastnettet.

Torben Rune mener, at kunderne bør overveje, om de helt skal droppe fasttelefonen. Han foreslår, at forbrugerne ringer mobilt, da fastnettelefoni ikke kan betale sig, hvis omkring en tredjedel af ens opkald går til mobiltelefoner. Direktøren for TDC Privat, Gert Rieder, afviser dog, at fastnettelefoni er ”en synkende skude”, idet han udtaler, ”vi (red. TDC) sælger fastnetprodukter som aldrig før, og det vil vi også gøre de næste mange år”.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies