FBI: Apple-ID ikke stjålet fra vores computer

FBI kommenterer nu endelig beskyldningerne fra hackergruppen AntiSec, om tyveri af Apple-IDs fra en FBI computer.

FBI: Apple-ID ikke stjålet fra vores computer

I går kom det frem, at millioner af amerikanske Apple-brugere havde fået stjålet deres unikke ID-numre og fået dem offentliggjort på internettet.

12 millioner Apple-ID skulle være stjålet af hacker-sammenslutningen AntiSec, der er en del af Anonymous.

AntiSec hævder, at de har fået adgang til de mange Apple-IDs ved at udnytte et sikkerhedshul i Java på en FBI-ansats computer.

FBI og Apple har hidtil ikke kommenteret sagen, men nu har FBI via deres hjemmeside udsendt en ultra kort pressemeddelelse, hvori de hævder, at de mange Apple IDs ikke er stjålet fra en FBI-computer:

The FBI is aware of published reports alleging that an FBI laptop was compromised and private data regarding Apple UDIDs was exposed. At this time, there is no evidence indicating that an FBI laptop was compromised or that the FBI either sought or obtained this data.

Ifølge AllThingsD svarede AntiSec dog hurtigt igen på FBI’s udmelding, ved at poste følgende besked på twitter:

Also, before you deny too much: Remember we’re sitting on 3TB additional data. We have not even started. #funtimes #fff

De unikke ID-numre fra Apple-enheder har tidligere været kritiseret for, at krænke brugerne, da de gør andre i stand til, at følge brugerne på tværs af applikationer.

Kilde: FBI og AllThingsD 

Mere om Apple

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. mobilsiden har bragt sagen videre. 4/9/2012 publicerede redaktionen en nyhedsartikel med fokus på Officielt: Apple event den 12. september – ny iPhone på vej – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Apple..