Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   FBI vil mindske Android- og iOS-sikkerhed

FBI vil mindske Android- og iOS-sikkerhed

Det skal gøres muligt ved lov at komme ind i iOS og Android på trods af kryptering, siger FBI

I USA er der allerede en lov, som siger, at det skal være muligt at aflytte telefoner for politimyndigheder, og står det til FBI, så skal det den lov udvides. FBIs direktør, James Comey, har været en tur forbi kongressen for at tale imod Apples og Googles krypteringer.

Læs også: Kryptering af mobiler bekymrer politiet

Comey har gentagne gange talt imod krypteringen af iOS 8 og Android 5.0 Lollipop, da det kan gøre det sværere at få fat i kriminelles data. Derfor vil han have indført en obligatorisk 'bagdør' ind i telefonerne.

Op ad bakke for FBI

Et af de eksempler, som Comey har brugt flittigt er pædofile, der vil kunne gemme billeder på deres telefon. Så længe billederne ikke er gemt i skyen, så vil politiet ikke have mulighed for at ransage telefonen efter billederne, selvom de får en ransagningskendelse.

Læs også: Apple strammer op på sikkerheden i iCloud

Der er dog lange udsigter for FBI omkring denne bagdør, da der ikke ser ud til at være meget opbakning i kongressen. Fra begge sider af kongressen har politikere sagt, at de er imod en sådan bagdør og for krypteringen.

Detaljerne fra whistlebloweren Edward Snowden er heller ikke med til at hjælpe Comey i denne sag, da mange har fået langt større fokus på privat sikkerhed.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jari Mikkelsen 23-10-2014 19:56:21

Haha fantastisk.. Man kan bare høre de tuder over de ikke kan få lov til at snage, og at der endelig bliver sat en mur op for dem

2 0
Thomas Larsen 23-10-2014 09:56:10

Pædofili må være den nye Godwin's lov i forbindelse med FUD.

0 0

Om brug af cookies