Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fem features Apple har kopieret i iOS 6

Fem features Apple har kopieret i iOS 6

Apple er klar med et hav af nye features i iOS 6, men noget af det har været set før. Her er fem ting som Apple har lånt fra konkurrenterne.

Selvom Apple gerne vil have alt til at fremstå spritnyt, innovativt og på ”aldrig set før”-måden, så er realiteten en anden.

Da iOS 5 blev frigivet, lancerede Apple også notifikationscentret, et ”træk ned gardin”, som har været kendt på Android-platformen siden sin spæde start i 2008.

Og med iOS 6 fortsætter Apple med de gode idéer fra Android platformen, idéer som er meget anvendelige, og som helt sikkert vil glæde mange Apple-brugere verden over.

Flere funktioner ses også allerede i Windows Phone.

Alt om det nye i iOS 6

Vi kigger nærmere på Apples Facebook integration, Safari, Mail-applikationen, Maps og Photo Stream.

Facebook dybere integreret i iOS

Apples nye Facebook-integration, gør det muligt for brugeren at logge ind med sit Facebook-id én gang. Herefter er telefonen altid koblet op til dine Facebook-informationer, og synkronisering mellem kontakter, kalender, billeder og meget mere, nemt og enkelt.

Det er også muligt at slå din status op, uden at skulle åbne Facebook-applikationen.

De fleste features er dog set før på andre platforme, blandt andet Android, der i flere år har tilladt producenterne at modificere systemet, og ligge Facebook ind i Android, hvilket HTC var de første til at gøre.

Windows Phone er siden hen også kommet på banen med Facebook-integration, her kan du blandt andet samle dine Facebook-samtaler i SMS-tråde, let og overskueligt.

Safari opdateres med finesse

Safari har også fået små nye features, blandt andet offline-funktion der tillader dig at gemme en hjemmeside til senere læsning.

En god funktion hvis man skal ud og flyve, og man lige gemmer en række nyheder lokalt på telefonen, til læsning mens man er i luften.

Funktionen er dog set tidligere i Android, hvor den blev introduceret med lanceringen af Android 4.0.

Gem til offline-læsning er ikke noget Windows Phone har fået endnu.

VIP-funktion i Mail applikationen

Sammen med iOS 6 implementerede Apple en VIP funktionen i mail-app’en, der giver mulighed for at sortere bedre i dine mails.

VIP-funktionen tillader dig at tillægge stjerner til udvalgte afsendere, således de samles i én indbakke. Også en indbakke til markerede mails er der blevet plads til.

Disse funktioner har dog været til stede i Googles Gmail applikation, der har gjort inddeling af ens mails let og overskueligt, med farver, ”vigtig”-markering og stjernemarkering.

Tilbage i 2009 kom HTC Snap på markedet. Mobilen havde funktionen "Inner Circle" der sorterede indbakken til kun at vise mails fra udvalgte personer.

Helt ny og smart korttjeneste

Apple har valgt at løsrive sig fra Google Maps, og er i stedet gået over til TomTom, som nu leverer kortdata til den nye Maps tjeneste i iOS 6. Maps har nu Turn-by-turn navigation, stemmestyrring og ruteplanlægning.

Men stort set alle funktioner er i dag tilgængelige på Android-platformen, og har været det i længe. Google Maps er som standard installeret på Android enheder, og tilbyder langt de fleste funktioner, som Apple nu kommer med til iOS.

3D oversigten hos Apple er dog ikke helt den samme som fra Google, her har man i stedet Street-view og Google Earth ved siden af.

På Windows Phone er det Bing der står bag kortdata til enhederne. Bing har ikke en navigationstjeneste, men kun kortoversigt.

På Nokias Lumia telefoner med Windows Phone, kommer Nokia Maps med, der ligeledes har turn-by-turn navigation.

Photo Stream, del og kommenter dine billeder

Apples Photo Stream sørger for at dine billeder bliver tilgængelig på tværs af dine enheder, har nu fået den udvidelse, at man nu kan dele billederne med sine venner, bekendte og familie. De kan endda kommentere på billeder, og det samme kan du også selv gøre.

Denne feature har Google dog haft tilgængelig for sine brugere igennem Picasa, og senere hen også via Google+, hvor funktionerne har været mulige, i en længere periode, og princippet er det samme.

På Windows Phone har man Skydrive som samlingspunkt for sine billeder. På Skydrive kontoen findes en mappe som er synkroniseret med en mappe på telefonen der hedder Skydrive kamerarulle. Ens billeder bliver også her automatisk synkroniseret og lagt op i skyen.

Konklusionen er tydelig

Konklusionen er, at Apple i iOS 6, har valgt at følge op på flere funktioner som andre platforme, over kortere eller længere tid, har tilbudt til sine brugere.

Det er kun dejligt at se at Apple følger op, men det tyder også på at innovationen hos Apple, ikke længere er så stor som det tidligere set.

Om de nye features bliver positivt eller negativt mødt, er endnu uvist da iOS 6 stadig er i beta, og først rulles ud til efteråret.

Derfor kan mange ændringer og tilføjelser stadig nå at se dagens lys.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

12-06-2012 16:13:14

Så en artikel i data nyt, hvor de gennemgik ios5, og det var det samme historie, masser af lånte nyheder. ex. gardinet mm.

0 0

Om brug af cookies