Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Feriemobil: Pas på telefonregningen

Feriemobil: Pas på telefonregningen

Ferierejsende finder let prisen for at bruge telefonen på ferien i udlandet, men de har ingen kontrol over, hvor mange megabyte de forbruger.

Vi pakker tandbørste, pas, penge, solcreme og ikke mindst smartphonen, når turen går mod feriedestinationen. 60 procent tager telefonen med på sommerferie, viser tal som Epinion har leveret til Telenor.

Hvert år kommer mange hjem til en ubehagelig overraskelse i postkassen fra teleselskabet, da det er noget dyrere at benytte telefonen uden for landets grænser, hvor pakker med fri tale, data og SMS, ikke længere gælder. Nu skal der betales ved kassen.

 - ”Det er så godt som umuligt at finde ud af hvad det koster. Det er simpelt at undersøge hvad prisen er for en megabyte data fra mobilen i de forskellige lande, men du aner jo ikke, hvor mange megabyte et nyhedssite smider i hovedet på dig, når du åbner siden på mobilen,” siger teleanalytiker fra Netplan, Torben Rune, til MetroXpress.

Undersøgelsen viser desuden, at 32 procent af kvinderne deler billeder på sociale medier, mens kun 13 procent af mændene gør det samme.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Walter A 12-06-2013 14:08:13

Det er smart at slå data fra for at spare penge i udlandet.
Men slår du så også muligheden fra for at finde en mistet telefon?
Det gør du med Apples "Find my phone" tjeneste.
Så må du bare håbe at den er mistet nær et aktivt hotspot.

0 0
drikstofte 12-06-2013 13:47:40

... så kan man læse i lidt ældre nyheder at EU er netop ved at finde en løsning. Og de "pynser" på at løsningen kan være et stort EU fælles "net" som selskaberne deltager i og man kun betaler som derhjemme :)

Som Telia og 3 har i deres lande hvor de også findes :)

Men lad os nu se ad om i sommer og nogle år frem :)

Og nyde ferien!

God sommer! :D

0 0
MLT 12-06-2013 11:32:29

Man kunne jo slå data fra når man er udenlands. Det plejer jeg i hvert fald at gøre. Og så lade være med at ringe til Tante Gertrud i 2 timer hver eftermiddag.

Men i fremtiden bliver det forhåbentligt muligt at bruge sin smartphone som en egentlig smartphone i udlandet også.

0 0
DX 12-06-2013 11:57:18

Nu er det jo ikke fordi man ringer 2 timer til Tante Gertrud at det vælter budgettet @MLT.Og en smartphone uden roaming / data, mulighed for at gå på nettet, er jo ikke en smartphone. EU politikerene må se at få fingeren ud, og forbyde det sørøveri der foregår, ved højlys dag. Jeg betaler 79,- pr måned i DK, for 10GB = 2048 MB Data. De samme 10GB / 2048 koster ca 6000 kr når jeg har passeret grænsen til Tyskland, det er fuldstendig ude i hampen.Hvor er det åbne EU marked lige i den forbindelse. Mange har sat deres mobil til at opdatere automatisk, og hvis de ikke er opmærksomme kan en opdatering af bare en enkelt app nemt løbe op i 100kr. Har du en gammel mobil der kan køre som WiFi HotSpot, så tag den med på ferien og køb et lokalt Data SIMkort, så har du et mobilt hotspot i lommen, til meneskelig pris. Så virker din mobil incl nr som vanligt, og du kan surfe løs over dit eget WiFi Hotspot.

0 0
MLT 13-06-2013 10:11:55

Jeg er fuldkommen enig. Det er utroligt at det skal være så dyrt i udlandet. Det er en oplagt sag for EU at homogenisere mobilforholdene for borgerne rundt omkring i Europa. Måske vi skulle samle en million underskrifter og stille det som forslag til kommissionen, som loven siger vi har ret til? ;-P

0 0

Om brug af cookies