Feriemobil: Pas på telefonregningen

Ferierejsende finder let prisen for at bruge telefonen på ferien i udlandet, men de har ingen kontrol over, hvor mange megabyte de forbruger.

Feriemobil: Pas på telefonregningen

Vi pakker tandbørste, pas, penge, solcreme og ikke mindst smartphonen, når turen går mod feriedestinationen. 60 procent tager telefonen med på sommerferie, viser tal som Epinion har leveret til Telenor.

Hvert år kommer mange hjem til en ubehagelig overraskelse i postkassen fra teleselskabet, da det er noget dyrere at benytte telefonen uden for landets grænser, hvor pakker med fri tale, data og SMS, ikke længere gælder. Nu skal der betales ved kassen.

 – ”Det er så godt som umuligt at finde ud af hvad det koster. Det er simpelt at undersøge hvad prisen er for en megabyte data fra mobilen i de forskellige lande, men du aner jo ikke, hvor mange megabyte et nyhedssite smider i hovedet på dig, når du åbner siden på mobilen,” siger teleanalytiker fra Netplan, Torben Rune, til MetroXpress.

Undersøgelsen viser desuden, at 32 procent af kvinderne deler billeder på sociale medier, mens kun 13 procent af mændene gør det samme.