Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ferietelefoni bliver endnu billigere

Ferietelefoni bliver endnu billigere

Prisen for at sende sms-beskeder fra andre EU-lande mere end halveres pr. 1. juli. Samtaler bliver ligeledes billigere, men det ser sværere ud med hensyn til datatrafik.

Danskere, der benytter mobiltelefonen i andre EU-lande, kan se frem til endnu billigere priser på tale og sms.

Ifølge Ritzau har et stort flertal i Europaparlamentet således givet grønt lys for nye regler, som betyder, at teleselskaberne fra den 1. juli højst må kræve 82 øre plus moms for en sms-besked.

Max-prisen for en sms bliver derfor omkring en krone, hvilket er mere end en halvering i forhold til i dag.

Prisloftet for samtaler får ligeledes et hak nedad. I dag må det højst koste godt 4,25 kroner i minuttet at foretage et opkald og det halve at modtage et opkald i et andet EU-land.

Gradvise nedsættelser vil resultere i, at det efter 1. juli 2011 højst må koste en minutpris på 3,25 kroner at ringe og én krone per minut at modtage opkald. I tillæg skal alle opkrævninger være sekundtakseret.

Der vil også blive indført et prisloft på datatrafik, der lyder på lidt under ti kroner pr. MB. Fra 2011 bliver det reduceret til det halve. Data-prisloftet gælder imidlertid kun mellem teleselskaberne, så den endelige regning til forbrugerne er ikke beskyttet.

Kun 22 ud af 785 EU-parlamentarikere stemte imod forslaget.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies