Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Filminstruktør: Telebranchen skal støtte op om filmen

Filminstruktør: Telebranchen skal støtte op om filmen

Dansk filminstruktør mener, at telebranchen skal støtte op omkring den skrantende økonomi i dansk film.

Den danske filminstruktør Christina Rosendahl rækker hånden ud til telebranchen i håbet om, at den kan være med til at hjælpe dansk film ud af den økonomiske krise. Det skriver dr.dk.

Telebranchen tjener penge ved at deres kunder downloader film og streamer film, hvad enten det er lovligt eller ulovligt, mens filmbranchen er taberen.

Christina Rosendahl foreslår derfor, i en kronik i Politiken, at teleselskaberne skal støtte dansk film og betale 4 kroner om måneden per internetforbindelse. Det skal så være som kompensation for de penge filmbranchen taber, siden markedet er rykket over på digitale platforme.

 - ”Filmindustriens dilemma er nemlig, at der tjenes masser af penge på dansk film. Det er bare ikke filmbranchen, der tjener dem,” skriver Christina Rosendahl.

Der er tale om et tab på omkring 200-500 millioner kroner årligt, men går teleselskaberne med til instruktørens model, så vil det indbringe mere end 300 millioner kroner om året til filmindustrien.

 - ”Det, der er på spil, når jeg nu foreslår teleindustrien at tjene lidt færre penge til fordel for et nyt partnerskab, er noget fundamentalt i vores samfund. Nemlig, at vi alle har lyst til at bidrage til fællesskabet,” skriver Christina Rosendahl.

Telekommunikationsindustriens direktør Jakob Willer er åben for en dialog med filmbranchen, men mener dog de skulle have været hurtigere på banen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mads 13-11-2012 11:36:08

Hvis de vil konkurrere skal de være mere attraktive end de ulovlige alternative, jeg betaler for spotify (Dropper dog hvis de ikke snart får WP8 support) da det er nemt at bruge (selvom jeg dog savner et lidt bedre udvalg engang i mellem

Men Hvis jeg skal have et lignende abebonment med film/serier skal der laves om på visse ting
Hvis jeg havde HBO ville jeg have Dexter SAMME dag som det udkomme i USA og i HD kvalitet, samme med film, den dag de er klar på Bluray skal de kunne ses på en given tjeneste i HD

Hvis ikke disse bliver opfyldt er det jo stadig fordelagtigt at downloade ulovligt og så bliver folk ved med at gøre det.

Det her med at tørre deres fiasko af på andre er i hvert fald noget være vrøvl

0 0
Kim 13-11-2012 11:21:54

Der kan ikke være tvivl om, at udsigterne har et skær af katastrofe over sig. På sigt har ingen råd til at lave film, fordi folk ikke betaler nok for at se dem. At ganske almindelige markedskræfter på sigt alligevel vil rette op på det, udb
ud/efterspørgsel, er noget andet.
Men... buhu, hvor er det dog synd for film- og pladeindustrien, at de har valgt at forsøge at kæmpe imod de teknologiske fremskridt! Netflix og Spotify er ikke problemet, tværtimod er det løsningen på piratkopiering. Problemet er bare, at det ikke er hhv. film- og pladebranchen der står bag og tjener pengene.

Og hvorfor er det lige teleindustrien der skal betale for at film- / pladebranchen kun lige er ved at vågne fra deres trancelignede tilbedelse af de runde guldkalve?

0 0
Kim 13-11-2012 11:22:46

udbud/efterspørgsel skulle der have stået...

0 0

Om brug af cookies