Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Find dine venner på Roskilde Festival med ny app fra 3

Find dine venner på Roskilde Festival med ny app fra 3

Hvis du oplever at forsvinde i menneskemængden af festivalgæster til Roskilde Festival, kan du få hjælp til at finde dine venner med ny app fra 3.

Med Crowdsearch fra teselskabet 3 kan du nemt finde dine medrejsende festivalgæster.
Med Crowdsearch fra teselskabet 3 kan du nemt finde dine medrejsende festivalgæster.

To af årets helt store festivaler skydes i gang denne weekend, hvor der naturligvis vil strømme masser af gæster til både det nye Tinderbox, men i særdeleshed Roskilde Festival, der venter over 130.000 gæster.

Derfor kan du nemt komme til at miste dine venner og medrejsende festivalgæster af syne, og hvad gør man så, hvis internetdækningen halter?

Den første del har teleselskabet 3 allerede sikret i går ved at opstille en ekstra mobilmast ved Orange Scene, og den anden del er nu på plads med dagens lancering af en ny app kaldet Crowdsearch fra teleselskabet.

Læs også: Teleselskaberne opruster netværket til årets festivaler

Crowdsearch er en app, der stiller en platform til rådighed for at nemt kan finde andre, som du ikke ved hvor er. Du slipper dermed for at skulle forsøge at få SMS'er og opkald igennem midt under de store koncerter. I stedet kan du med Crowdsearch lokalisere dine venner på Roskilde Festival ved hjælp af GPS.

”Mobilen er blevet en helt central del af festivaloplevelsen. Den bliver brugt til at tage billeder, opdatere sociale medier og selvfølgelig til at holde kontakt med vennerne, mens man er på festival. Det sidste vil vi gøre endnu lettere med Crowdsearch app’en,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Appen findes kun til iPhone og iPod, så hvis du bruger Android eller Windows Phone, må du finde alternativer.
Appen findes kun til iPhone og iPod, så hvis du bruger Android eller Windows Phone, må du finde alternativer.

Kort over Roskilde Festival indbygget

Appen er integreret med Facebook Connect, og det betyder, at du med få klik kan invitere dine venner over til appen direkte fra din venneliste på Facebook.

Derfra kan du på et simpelt Roskilde Festival-kort i den øverste del af appen se, hvem der er hvor og hvilke scener, de er i nærheden af. Samtidig viser den nedenunder hvilke kunstnere, de lytter til, da musikprogrammet også er indbygget i appen.

Det gør det altså ufatteligt nemt at finde vej til andre, som du har tabt på vejen på den store Dyrskueplads.

Crowdsearch til iOS.
Crowdsearch til iOS.

Findes kun til iOS

Konceptet er enkelt og smart – og så alligevel ikke. Appen er nemlig kun udgivet til iOS 7 og nyere og er optimeret til iPhone 5, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Den kan downloades ganske gratis i Apple App Store.

Du må altså se langt efter muligheden for at finde dine Android-venner på Roskilde Festival, hvis det er med Crowdsearch, for det er ganske enkelt ikke muligt.

Læs også: 3 udvider med gratis roaming til 5 rejsemål sydpå

Idéen om at lokalisere venner på smartphonen med GPS er dog ikke ny, og derfor findes der alternativer. En af disse er appen ”Find mine venner” til Android, som gør helt det samme – bare uden Roskilde Festival-kortet og musikprogrammwet. Denne app er også helt gratis og kan downloades i Play-butikken.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies