Find fejl hos Apple og tjen penge på det

Apple vil nu tilbyde dusører på op mod 200.000 dollars til autoriserede hackere, såfremt de skulle finde problemer i deres sikkerhed.

Find fejl hos Apple og tjen penge på det

At være ferm med en computer kan let være en god forretning. Flere af de store it-virksomheder som Facebook og Google har længe kørt med et belønningssystem til hackere, der skulle opdage eventuelle fejl og mangler i deres sikkerhed – men her har Apple ikke villet være med.

Men det laver de dog nu om på. Apple har valgt at åbne op for et samarbejde med dygtige it-sikkerhedsefterforskere, eller hackere om man vil, som skal hjælpe dem med at spotte fejl og svagheder i deres software på tværs af platformene.

Apple er således nu villige til at betale for opdagelsen af eventuelle mangler i sikkerheden, og her er det er tale om belønninger på op til 200.000 dollars eller over 1,3 millioner kroner.

Se også: Apple-regnskab: Salget af iPhones skuffer endnu engang

Nyheden kom frem på dette års it-sikkerhedsmesse Black Hat i Las Vegas, hvor Apples sikkerhedschef Ivan Krstic bl.a. deltog, beretter CNET. Her afslørede Krstic deres nye dusør-program, som skal være med til både at hjælpe Apple med at opretholde sikkerheden, men også som et svar på problemerne med at hackere før er blevet betalt af anden part for at lække sikkerhedshuller hos virksomheden.

Det er dog ikke alle og enhver, der med det samme kan hæve en check hos Apple. De har i første omgang valgt at indgå et samarbejde med en række såkaldte sikkerheds-efterforskere, som de før har arbejdet med.

Men dog er Apple åbne for, at skulle folk uden for programmet, som begynder i næste måned, opdage et sikkerhedshul, så vil også de have mulighed for at få en kontant belønning.

Se også: Nyt Apple-forslag om højere royalties vil gøre ondt på Spotify

Med denne beslutning håber Ivan Krstic og resten af Apple, at de kan nå at opdage eventuelle sikkerhedsproblemer, før uautoriserede hackere uden for programmet gør.

Spørgsmålet er så bare, om en dusør på 200.000 dollars er nok til at holde de, til tider, pengegriske hackere tilbage, eller om ikke de kan finde en bedre betaler andetsteds.

Det er selvfølgelig svært at spå om, men i første omgang lader det til at være et godt skridt for Apple at indgå et sådant samarbejde, der meget vel kan være med til at redde dem i fremtiden.

Efterfølgende om sagen

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. mobilsiden gik videre med historien. 2/8/2016 fulgte redaktionen op med et indlæg omkring Apple bringer 12 nye emojis til iOS 10 – Det videre forløb i sagen finder du her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..