Find tabte og stjålne effekter med Tiles

Et nyt koncept skal gøre det nemmere at finde ting der er glemt, tabt eller stjålet - Tiles kan finde din stjålne cykel.

Find tabte og stjålne effekter med Tiles

Et nyt koncept til smartphones er under opbygning. Konceptet hedder Tiles, og via et cloudbaseret netværk af brugere, kan tabte og stjålne genstande forenes med deres ejere.

Konceptet går ud på at brugerne køber små tiles, som de sætter fast på ting de helst ikke vil miste, som for eksempel en cykel, en laptop, nøgler eller en taske.

Hvis effekten forsvinder, kan man via en app til mobilen, genfinde sine ting via en form for ”radar” eller nærhedssensor.

Er end tabte eller stjålne genstand ikke inden for rækkevide, kan brugerne markere effekten som ”Mistet” og herefter vil alle brugere af konceptet være med til at finde dine effekter.

Hvis en anden bruger kommer forbi din stjålne cykel, opfanger deres smartphone signalet fra din Tile, og herefter sendes der en besked og kort til ejeren, der herefter kan genforenes med sin cykel.

Konceptet kommer dog først rigtig til at virke, når tilstrækkeligt mange brugere har tilmeldt sig, og rent faktisk har applikationen aktiveret.

Tiles forventes på markedet i løbet af vinteren 2013/2014.

Læs mere om konceptet på TheTileApp og se en videopræsentation her:

Opfølgning på artiklen

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. mobilsiden gik videre med historien. 31/10/2013 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med sagen; Ny mobil klar til det modne publikum – Doro Liberto 810 – Følg det videre forløb her. Se også de seneste nyheder om emnet her.