Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Find venner og familie på mobilen

Find venner og familie på mobilen

Find dine venner på mobiltelefonen. Et par klik og du ser et kort, som angiver, hvor i byen de befinder sig. Denne service har stigende popularitet i USA.

Sådan så den gamle Neonode ud. Vi glæder os til at se hvad svenskerne nu har fundet på.
Sådan så den gamle Neonode ud. Vi glæder os til at se hvad svenskerne nu har fundet på.

Amerikanske John Peattie ventede på nogle venner udenfor en biograf. Han var bekymret for, om de ville komme for sent. Derfor tændte han sin mobiltelefon og tjekkede, hvor i byen de befandt sig. Ved at pejle vennernes mobiltelefoner, kunne han på et kort se, hvor i byen hans venner var.

Den slags tjenester er begyndt at blive mere og mere populære i USA. Wall Street Journal skriver, at denne type ’buddy-tracking tool’, som er nævnt ovenfor, er fra selskabet Loopt Inc.

Opbakningen bag systemet taler sit tydelige sprog. Siden efteråret har Loopt fået 100.000 brugere af servicen i USA. Så det lader til, at man i hvert fald derovre kan se fordele ved denne tracking metode.

Også i Danmark

Funktionen er faktisk også tilgængelig i Danmark, og det har været muligt at finde sine venner på mobiltelefonen siden selskabet 3 begyndte at operere i Danmark.

Da jeg i sin tid havde min første 3 telefon, syntes jeg det var en udmærket funktion, og jeg brugte den da også en gang imellem. Dog er det ikke noget, jeg decideret savner, efter jeg har skiftet teleselskab. Måske vi også herhjemme ville bruge funktionen lidt mere, hvis den blev bredere tilgængelig og desuden blev reklameret lidt mere for.

Positionen kan udregnes ved at se, på hvilke master en bestemt bruger er tilsluttet, eftersom der konstant sendes informationer imellem telefonen og flere forskellige master. På den måde kan man komme med et kvalificeret bud på, hvor en bruger befinder sig. Dog er denne løsning mest brugbar i byer, hvor der ikke er så langt imellem masterne. Ellers vil usikkerheden stige kraftigt.

Men det essentielle er at man ikke nødvendigvis behøver have en mobiltelefon med indbygget GPS eller AGPS, man kan nøjes med en helt ”almindelig” telefon.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies