Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fire Nokia-smartphones får snart ansigtsgenkendelse

Fire Nokia-smartphones får snart ansigtsgenkendelse

Oplåsning af mobilskærmen med ansigtsgenkendelse bliver mere populært. Nu oplyser Nokia, at fire af deres smartphones får funktionen inden længe.

Flere mobiler har efterhånden ansigtsgenkendelse - her OnePlus 6.
Flere mobiler har efterhånden ansigtsgenkendelse - her OnePlus 6.

Det er ikke ligefrem noget nyt, at man kan låse mobilen op med ansigtsgenkendelse. I 2011 var det en af nyhederne i Android 4.0 Ice Cream Sandwich, at man kunne låse skærmen op med sit ansigt, men både frontkameraerne og softwaren var ikke nær så god som i dag.

Læs også: Ny opdatering: OnePlus 3 og 3T får ansigtsgenkendelse

Det er først med introduktionen af Face ID i iPhone X, at der synes at være opstået en efterspørgsel efter funktionen igen. Først begyndte OnePlus at introducere ansigtsgenkendelse i ældre modeller, og nu gør HMD Global, ejeren af Nokia, det samme.


Nokia Mobile oplyser på Twitter, at fire Nokia-smartphones hen over de kommende måneder vil få en opdatering, der giver ansigtsgenkendelse. Der er helt præcist tale om modellerne Nokia 8, Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 plus og Nokia 6.

Det er endnu uvist, hvordan Nokias implementering af løsningen ser ud og fungerer, men den er formentlig ikke meget anderledes end konkurrenternes, hvor den scanner ansigtet enten inden eller lige idet man låser skærmen op med tænd/sluk-knappen. Det kan også være, at Nokias løsning fungerer som på iPhone X, hvor skærmen automatisk tænder, når man løfter telefonen op straks scanner dit ansigt. Først når du swiper op, låses telefonen dog op.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies