Fire ting iPhone 6 skal indeholde for at følge med konkurrenterne

Fire bud på ting iPhone 6 skal indeholde, hvis Apple skal følge med konkurrenterne.

Fire ting iPhone 6 skal indeholde for at følge med konkurrenterne

Lad mig starte med at konstatere, at den seneste iPhone 5S er en fantastisk god telefon, der opfylder de flestes krav til en moderne smartphone.

Alligevel var iPhone 5 og senere iPhone 5S/C lidt af en skuffelse da de blev præsenteret – Der manglede lidt for at udløse wauw-effekten totalt.

Flere steder på nettet gives der bud på specifikationer og features, som iPhone 6 bør indeholde, hvis brugere og anmeldere skal få opfyldt deres hedeste drømme. Nogle realistiske, andre blot flyvske futuristiske tanker.

Her giver vi et bud på, hvad iPhone 6 som minimum bør indeholde, for at kunne følge med konkurrenter som Samsung, LG, HTC, Huawei og Nokia.

Stor, større, størst!

Note, Phablet eller Max – kært barn har mange navne, men fælles for betegnelserne er en overdimensioneret smartphone, der størrelsesmæssig lægger sig mellem en smartphone og en tablet.

Apple har endnu ikke præsenteret et sådan produkt, men hvis de skal gøre sig forhåbninger om at tage andele på et marked, der ikke længere kan betegnes som en niche, så er det nu amerikanerne skal komme ud af skabet.

Apple mangler en phabletenhed med en skærmstørrelse på over 4,5 tommer, som kan konkurrere med for eksempel Samsung Galaxy Note og HTC One Max.

Full HD skærm

Samsung har allerede gjort det med deres Samsung Galaxy S4 – lanceret en smartphone med full HD skærm på 1920×1080 pixels(441 ppi)
Apple halter bagefter med iPhone 5S, der har en opløsning på 1136×640 pixels(326 ppi).

Hvis Apple for alvor vil lægge sig i førerposition, skal iPhone 6 have en skærmopløsning, der kan konkurrere med fremtidige produkter fra Samsung, der formentlig vil give skærmen et hak endnu højere opad, når Samsung Galaxy S5 formentlig præsenteres i løbet af en måned eller to.

Top shots

Kameraet i iPhone 5S gør det rigitg godt. Faktisk er det et af de bedste i sin klasse. Men det kan blive endnu bedre – Bedre på områder, hvor konkurrenterne allerede har bevæget sig ind.

Konkurrenterne har alle et kamera med et højt antal pixels, hvilket dog ikke alene er et udtryk for god billedkvalitet, men giver nogle udvidede muligheder.
Apples iPhone 5S har 8 megapixels, mens Samsung Galaxy S4 har 13 megapixel og Nokias topmodel 1020 har 41 megapixel.

Det vil derfor gøre den kommende iPhone 6 godt, hvis den kunne få et lidt større antal megapixel, billedestabilisering og en forbedret billedsensor. Det ville sende Apple endnu højere til tops, på et område hvor de har fat i noget rigtigt.

Fart på WiFi

Næste generation af WiFi(802.11ac) er allerede en del af både HTC og Samsungs topprodukter, hvorfor det i den grad kan undre, at Apple ikke har implementeret det i iPhone 5S. Det er et absolut must i en kommende iPhone 6.

WiFi med betegnelsen 802.11ac, også kaldet 5G WiFi giver teoretisk mulighed for dataoverførsel på op til 1,3 Gbps, mens 802.11n kun rammer 450 Mbps. Det vil altså sige en markant forøgelse af datamængden på up- og download, mens telefonen er forbundet til et WiFi-net.

Vores forudsigelse er dog, at 802.11ac kommer i iPhone 6, da Apple har valgt at indbygge det i den seneste udgave af MacBook.

Mere til sagen

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 20/1/2014 var der nyt om emnet i sagen; Fremtidens skærme modtager data og oplader sig selvKlik her og læs artiklen.. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Smartphone finder du her. .