Firefox på vej til iOS

Det har længe været Mozillas politik, at man ikke vil lave en Firefox-app til iOS, men det er der lavet om på

Firefox på vej til iOS

Mozillas Firefox er en af de mest populære browsere til PC, og den er også ganske populær til Android, men det har haltet i forhold til iOS. Mozilla har hidtil nægtet af lave Firefox til Apples mobile produkter, men det er der lavet om på nu.

Læs også: Firefox OS gør sin entré i Tyskland

Firefox-firmaet har fået ny leder i Chris Beard, og han er alt andet end afvisende overfor Firefox på en iPhone i fremtiden.

Lukas Blakk, der er såkaldt release manager for Firefox, tweetede fra en Mozilla-konference, at ”Vi bliver nødt til at være, hvor vores brugere er, så vi skal have Firefox til iOS.” Det har muligvis været et citat fra scenen på konferencen.

Læs også: Forsalg på Firefox OS “Flame” udvikler-telefon er startet

Apple er rimelig strenge med tredjeparts browsere, og derfor kan der ligge ret meget arbejde for Mozilla, hvis de ender med at lave Firefox-browseren til iOS.

For at få Firefox til iOS må Mozilla sandsynligvis bruge Apples eget JavaScript, ligesom Google gør med Chrome til iOS.

Opdateringer af emnet

Siden redaktionen kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 2/12/2014 fulgte vi op med en historie med fokus på Julegave guide: Bokse med underholdning iKlik her og læs historien.. Se også de seneste nyheder om emnet her.