Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Firefox synkroniserer mobilen med alle dine pc'er

Firefox synkroniserer mobilen med alle dine pc'er

Med Mozillas mobil-browser skal man have direkte adgang til de hjemmesider, man tidligere har besøgt på hjemmecomputeren eller den bærbare.

Mozillas mobil-udgave af internetbrowseren Firefox skal have en funktion, der gør det muligt at åbne hjemmesider fra pc'ens browserhistorik direkte på mobiltelefonen. Det skriver Brad Lassey, der udvikler i Mozillas mobil-division, på sin blog.

- "Med synkroniseringen kan du tage din mobile enhed frem, åbne Fennec og se en liste over de åbne faner på din computer. Du vælger den fane, du har brug for, og kigger på det samme indhold som på computeren," skriver Brad Lassey.

Synkroniseringen foregår ved hjælp af Mozillas såkaldte Weave-teknologi, der er en form for 'cloud computing'. Idéen er, at bogmærker, historik, indstillinger, m.m., bliver registreret på en server, hvorfra man kan synkronisere alle sine Firefox-browsere.

Firefox skal blot hedde Firefox

Foreløbig er det kun de overordnede linjer i Mozillas udviklingsarbejde, der er blevet afsløret. Til gengæld er det sikkert, at den kommende mobil-browser hverken kommer til at hedde Fennec eller Firefox Mobile.

I et interview til teknologi-sitet ZDNet afslører chefen for Mozillas mobil-division, Jay Sullivan, at browseren vil gå under et simpelt navn.

- "Fennec er kodenavnet for projektet. Det endelige produkt vil komme til at hedde Firefox, ikke Firefox Mobile".

Mozilla forventer, at den endelige udgave af mobil-browseren - som i første omgang vil være rettet imod Windows-baserede telefoner - vil blive frigivet i løbet af 2009.

Ifølge Amobil.no vil Mozilla arbejde på at konvertere Firefox til andre styresystemer, så snart Windows Mobile-udgaven er klar.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies