Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fjernbetjen dit hjem med din iPhone

Fjernbetjen dit hjem med din iPhone

Har du glemt at slukke lyset - eller endnu værre strygejernet? Alt det kan du styre fra din iPhone, selvom du for længst er kørt hjemmefra.

Nu kan du styre dine stikkontakter med din iPhone eller iPod Touch.

Hvis du har en intelligent el-løsning - IHC fra Lauritz Knudsen findes der nu en applikation, der kan styre kontakterne på afstand.

Dermed kan du slukke lamperne, krøllejernet eller bare tjekke, om der er slukket.

Hvis du er på ferie kan applikationen også bruges til at styre lyset i hjemmet, så det ser beboet ud, og ikke tiltrækker indbrudstyve.

Applikationen kan selvfølgelig også bruges i hjemmet til for eksempel at styre lysdæmperen.

Kom igang

Det er nemt at komme i gang med at bruge applikationen, lover Laurits Knudsen.

Det kræver blot, at installationen er forsynet med en controller, der har viewer, som gør det muligt at styre installationen fra computeren.

Første gang man bruger applikationen, skal man indtaste nogle få data, men derefter er alt gemt på iPhonen, så man hurtigt har adgang til at styre kontakterne i hjemmet.

Indtil videre findes applikationen kun til iPhone, men der arbejdes på at udvikle applikationer til andre populære styresystemer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stefan 20-05-2010 08:00:58

Fordi, som John G i sidste uge skrev om, har medierne alt for meget fokus på iPhone. Det er nok fordi den stadig kører på den store hype og der bliver solgt ret mange enheder som alle har samme OS. Der er langt flere for eksempelt Nokia telefoner, men Nokia, Sony Ericsson og mange andre, laver også telefoner til ældre, svagtseende, unge som ikke har ret mange penge, folk som skal bruge en robust telefon i stedet for en med mange features osv. Og det gør bare at softwareproducenterne vurderer at det er lettest bare at lave én software til én gadget. I princippet er det jo smart nok, for de fleste som køber en iPhone, er jo fordi de ønsker at rode med alle mulige små programmer, gerne med lidt blære-funktion. Det gør bare at os med smartphones med andre OS'er bare ikke kan få lov at bruge apps'ne.
Personligt er jeg blevet vandvittigt glad for XDA-Developers til min Windows Mobile telefon, for Marketplace er da klart ikke noget at skrive hjem om.
Det eneste jeg kan (blive ved med at) råde folk til, er at få gang i at udvikle nogle programmer selv. Find ud af hvad du vil have din telefon til at gøre, den kan gerne meget mere end du selv er klar over, og sæt dig ind i at programmere lidt.
Jeg syntes Apple har for meget "magt" på grund af et navn, så kan kun opfordre folk til at få gang i udvikling af programmer på nogle andre platforme.

0 0
Jesper Søgaard 20-05-2010 09:12:32

D. Jensen - du har sikkert ikke hverken B&O eller IHC fra LK så du er ikke målgruppen. Og hvad hjælper det at udvikle en applikation til dig som ikke har noget af dette udstyr bare fordi du ikke vil føle dig overset?

Som Stefan siger så er det fordi at disse apps appelerer til blærerøven i os. Folk der har et B&O-styret hjem har nok ikke en Tattoo.

Når jeg har kammerater over og sidder og styrer mit XBMC via iPhonen så er det fedt, men da jeg havde Hero'en og gjorde det samme så var det bare nørdet. Og det er ikke engang løgn.

0 0
20-05-2010 14:17:29

Undskyld mig, men hvad ved du om hvad en given person har stående derhjemme? Og hvis man endelig skal generaliserer og bruge fordomme, så kunne man jo også sige. At folk der har et B&O styret hjem, er sikkert pænt ligeglade med om lyset er tændt i entreen....

0 0
henrik buchwald 24-05-2010 23:29:14

@ Nikolaj.

Det har du klart misforstået Nikolaj, det handler netop om at milionerne ruller og der skal spares på ørerne.

Også er der den meget vigtige faktor at kunne blærer sig ov er for vennerne og sige - "jeg er milæjøbevidt" hvad er du?


Det alt sammen handler om lir, lir og så lidt lir

0 0
Katron 22-09-2010 12:07:33

Tror nu ikke så meget det er et spørgsmål om blæreeffekt, tror mere det er et spørgsmål fra LK's side, om at alle skal have mulighed for at fjernbetjene sit IHC system.
Med iphone har du jo ikke mulighed for at køre online via sceneview, det har du med alle andre systemer bla symbian, android, WM o.s.v.
Med feks nokia går du bare på nettet, og via sceneview har du 100% fuld kontrol. Derfor tror jeg at man fra LK's side har vurderet, at app'en til iphone er vigtigst, og så må de andre komme efterfølgende.
Tror iøvrigt ikke at mange IHC ejere har iphones, og hvis de har, så er det alt for bøvlet at komme online med IHC, hvis man ikke har app'en.
Kan godt følge deres strategi, men er også selv spændt på den bliver frigivet til symbian for mit vedkommende.

P.S. Er elektriker med IHC som speciale, så har prøvet næsten alle tænkelige og utænkelige setups.
App'en til iphone virker fortrinligt, omend førstegangsopsætning kan være lidt bøvlet. Glæder mig til de andre app's dukker op. App'en til iphone er, efter opsætning, nem at bruge, men brugerkontrollen er dog begrænset i forhold til sceneview. Bliver spændende at se hvad man finder på i en android eller symbian app.

0 0
D. Jensen 20-05-2010 01:23:53

Hvorfor er det lige IPhone der får denne lækre app?
Hvorfor er app'en ikke tilgængeligt for andre, end IPhone-brugere?
B&O lavet en lignende app, men den er også kun målrettet for IPhone-brugere.
Sig mig, hvorfor lige IPhone?
Hvorfor ikke til eksempelvis Android eller Windows mobile etc. ?

0 0

Om brug af cookies