Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Flatrate data på mobilen

Flatrate data på mobilen

Ikke nogen minutpriser eller enhedspriser på data. I stedet kan kunder snart få ubegrænset adgang til data på mobilen, for et fast månedligt gebyr.

Nærmest samtidig med at Telia har været ude og sige, at der skal gøres noget ved det måde mobilt datatrafik takseres på i Danmark, er også 3 på banen.

De lover nu også, at gøre op med den traditionelle takseringsform vi kender herhjemme.

I dag er vi jo vant til at betale for hvert minut vi snakker eller for hver megabyte der overføres. I stedet tilbydes en model, som mest af alt minder om bredbåndsmarkedet.

Der skal betales en månedlig afgift oveni det normale abonnement, og så skal det være muligt at benytte tjenester som Skype og mobil-tv helt ubegrænset.

Med dette tiltag søger 3 (og Telia, red.) at ændre spillereglerne på mobilmarkedet, imens det længe har været muligt i andre lande, at få flatrate adgang til blandt andet data trafik, så har det ladet vente på sig herhjemme.

Et væsentligt punkt i denne satsning, er at gøre takseringen mere overskuelig. ”Ved at droppe minuttaksterne kan kunderne frit anvende indholdstjenester uden at blive chokerede når regningen kommer” siger Frank Sixt, finanschef i Hutchison Whampoa, der står bag selskabet 3.

Forskellige samarbejdspartnere

Nogle af de partnere som 3 arbejder med er Skype, orb og Sling.
Skype giver mulighed for at foretage ubegrænsede Skype til Skype opkald via telefonen. Med orb kan man streame multimedia fra ens computer til telefonen. Og med Sling kan man live se tv på mobilen.

Sidstnævnte kræver at man installere en lille boks på tv’et i stuen, denne vil så sørge for at sende tv billedet ud til din telefon.

Denne nye satsning får navnet X-series.

Hvornår kan vi forvente det

I England skulle man kunne få glæde af dette allerede til december, her i Danmark må vi vente til lige efter nytår med at prøve det.

Indtil videre er der to modeller som skulle understøtte X-series, det er Nokia N73 og Sony Ericsson W950i.

Her på redaktionen venter vi i hvert fald spændt på at se hvilke tjenester det i starten bliver muligt at få adgang til, samt hvilken pris 3 vil tage for det.

Specielt prisen vil blive spændende at se, men når nu 3 selv sammenligner det med bredbåndsmarkedet, så kan det jo være at priserne også bliver sammenlignelige.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies