Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Flere bøder til trafikanter, der snakker i mobil

Flere bøder til trafikanter, der snakker i mobil

Bødeantallet til mobilsnakkende bilister er over de senere år eksploderet - men endnu flere bøder er på vej.

<p><strong>FAKTA:</strong> At tale med den ene hånd på mobilen og den anden på rattet svarer til at køre med en promille på 0,8.</p>

FAKTA: At tale med den ene hånd på mobilen og den anden på rattet svarer til at køre med en promille på 0,8.

Taler du i mobiltelefon, mens du kører bil, og vel at mærke gør det uden headset, så forvent flere bøder i fremtiden.

I 1999 udskrev politiet 2.700 bøder for denne lovovertrædelse, men i 2007 nærmest eksploderede bødemængden til 20.000 stk. I 2006 blev der sat danmarksrekord i mobilbøder, da politiet her udskrev hele 23.000 af slagsen. Det skriver Berlingske Tidende.

Både politi og justitsminister Lene Espersen (K) er bekymret over udviklingen og annoncerer øget kontrol. Blandt andet kan der snart gives bøder, hvis mobilsnak afsløres af en fotofælde.

Sådan undgår du bøderne
Det er relativt nemt at undgå bøde,r når du bruger mobiltelefonen i bilen. Et Bluetooth headset af god kvalitet øger trafiksikkerheden - det samme gør en højtaler/mikrofon, der kan bruges sammen med mobilen.

  • Invisio G5: Lille headset med høj komfort og lydkvalitet. Eneste problem er, at det er så småt, at det let bliver væk.
    Læs anmeldelse af headsettet, klik her

  • MotoRokr T505: Blutooth enhed som forvandler bilradioen til et installationsset - for under 1000 kroner. Ingen ledninger og let opsætning. Den har desuden støjreduktion, så man næsten ikke kan høre du taler håndfrit. Et produkt til topkarakter.
    Læs anmeldelse af T505, klik her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Flemming 26-05-2008 12:20:41

At køre med headset trådført bluetooth eller ej - hvis ikke telefonen er i en fast holder i bilen er det stadig ulovligt. Så blot at bruge et invisio G5 eller andet hjælper kun hvis betjenten ikke holder sig til lovens bogstav..

Det er imho ligeså farligt at have telefonen liggende løst i bilen som at holde den til hovedet.

Det burde stå i artiklen - for en passiv holder koster vel 50kr..

0 0

Om brug af cookies