Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Flere danskere bliver afhængige af smartphones

Flere danskere bliver afhængige af smartphones

Der opstår flere tilfælde af afhængighed af smartphones blandt danskere, uden de er klar over det.

Du kender det garanteret. Smartphonen ligger trofast ved siden af hovedpuden morgen og aften, den er med til alle festerne og bliver flittigt brugt på skolebænken eller på arbejdspladsen. Ja, der er ikke mange steder, hvor den ikke følger med.

Læs også: Halvdelen af forældrene har regler for børns brug af tablets

Men det kan udvikle sig til en afhængighed, skriver dr.dk.

Det viser en undersøgelse foretaget af Ericsson i 2013, hvor man tog temperaturen på svenskernes smartphonebrug. Undersøgelsen viser, at en smartphone bruges op mod 150 gange dagligt eller hvad der svarer til hvert 7. minut.

"Folk synes, de skal være på og til at få fat i hele tiden," fortæller Tina Tangdahl, som er stresscoach og hjælper klienter til at komme af med afhængigheden.

Læs også: Sådan bruger danskerne internettet på mobilen

Resultatet er ifølge Tina Tangdahl, at vi fylder hjernen med en masse input, som vi slet ikke har brug for ved den konstante interageren med smartphones i dagligdagen.

"Vores hjerne er ikke bygget til, at vi skal være i gang hele tiden. Så vi risikerer at få overloaded os selv og vores hjerne, og så kan vi i virkeligheden ikke være på, hvor det er vigtigst," fortæller hun.

Flere og flere ved ikke, at de er afhængige

Ifølge Morten Fenger, som er psykolog og ph.d., er der flere og flere danskere, der udvikler afhængighed af smartphones, hvor det går hårdt ud over samværet med mennesker i virkeligheden.

Til gengæld er det det modsatte, der gælder med mennesker over nettet. Sådan kan det ifølge Morten Fenger forholde sig for flere og flere mennesker, der ikke selv er bevidste om det.

”Statistisk set er der et stigende antal danskere, der er afhængige af deres mobiltelefon, og flere af os er ikke klar over det,” tilføjer han.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies