Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Flere detaljer om kameraet i HTC One M10 kommer frem

Flere detaljer om kameraet i HTC One M10 kommer frem

Flere detaljer om UltraPixel-kameraet i HTCs næste topmodel, indtil videre kendt som One M10, dukker op - og på papiret ser det ikke så tosset ud.

Flere detaljer om både front- og bagkameraet på den næste HTC-topmodel er kommet frem.
Flere detaljer om både front- og bagkameraet på den næste HTC-topmodel er kommet frem.
Foto: XDA-developers.com

HTC har gennem årene forsøgt sig med mange forskellige opskrifter i jagten efter klassens bedste kamera, men er endnu ikke lykkedes med det, hvor det især har været Apple og Samsung, der har stået bag de bedste smartphonekameraer.

Rygterne har i nogen tid peget på, at HTC med årets topmodel vil gøre brug af det såkaldte UltraPixel-teknoligien lige som forgængerne, men nu i med en endnu bedre kamerasensor.

HTC har i sine tidligere topmodeller brugt navnet UltraPixel om sine kameraer som et andet ord for kameraer med store pixels, der kan indtage store mængder af lys og i sidste ende levere bedre resultater under dårlige lysforhold.

Læs også: Første billede af HTC One M10 afslører store designændringer

Den opgave blev først forsøgt løst med to kamerasensorer på 4 megapixel i One M8, men det gav problemer med at få en tilstrækkelig detaljegrad. Derfor skiftede HTC tilbage til en enkelt sensor i One M9, men en høj opløsning på 20,7 megapixel betød meget små pixels og dårlige billeder under lav belysning.

Snakken har gået på, at HTC nu vil finde en mellemløsning på 12 megapixel - og det ser nu ud til at holde stik. Den velansete HTC-udvikler, som jævnligt kommer med meget præcise rygter vedrørende HTC, bekræfter dette i et tweet.

Her skriver han en lang række oplysninger om, hvilke kamerasensorer, der kommer til at sidde i HTC One M10 - som muligvis kommer til at hedde noget andet. Dette års UltraPixel-kamera vil bestå af en Sony IMX377-sensor på de føromtalte 12 megapixel, og det er en sensor, der klarer sig særdeles godt under mørke forhold og samtidig er i stand til at få skarpe billeder i hus.

Læs også: Rygte: HTC One M10 afsløres den 11. april under nyt navn

Sensorens pixels har en størrelse på 1,55 µm, hvor jo større anses som bedre. Til sammenligning har kameraet på en iPhone 6s pixels, der måler 1,22 µm, mens størrelsen lyder på 1,12 µm i Samsung Galaxy S6. Sensoren er den samme, som benyttes i Nexus 6P- og Nexus 5X-smartphones, som scorede en 2. plads i den anderkendte kameratest fra DxOMark.

Derudover bliver Sony-sensoren på HTC-topmodellen akkompagneret af laserautofokus med den såkaldte Phase Detection Auto Focus-teknologi, der meget kort fortalt resulterer i endnu hurtigere og bedre autofokusering som demonstreret i denne video fra Toshiba. Sidst, men ikke mindst, kommer der også optisk billedstabilisering, så du undgår rystende billeder og videoer - og netop optisk billedstabilisering kan også medvirke til skarpere billeder under dårlig belysning, hvor der benyttes en længere lukketid for at indtage mere lys.

Til højre ses den kommende HTC-topmodel. Til venstre for er One A9 og One M9.
Til højre ses den kommende HTC-topmodel. Til venstre for er One A9 og One M9.
Foto: Twitter.com

Frontkamera fra Samsung

Foran vil HTC ifølge rygtet bruge en ISOCELL-kamerasensor fra Samsung med modelnavnet S5K4E6. Opløsningen lyder på 5 megapixel og har også ganske store pixels med en størrelse på 1,34 µm til at indtage store mængder af lys til selfies.

Som det ses på det lækkede billede af HTC One-topmodellen, er frontkameraet relativt stort, og det stemmer også overens med, at sensoren måler ¼” (0,6 cm).

Læs også: HTC-direktør lover: Vi forsvinder aldrig

Specifikationer er som altid kun den ene del af historien. Mere vigtigt er det, hvordan de endelige resultater tager sig ud, og der er det altså nu HTCs opgave at sørge for at få implementeret softwaren på ordentlig vis, hvilket ikke var tilfældet med sidste års topmodel.

Resultaterne kan derfor sagtens afvige både positivt og negativt fra hvad de to Nexus-smartphones kan præstere, hvilket vil vise sig, når HTC formentligt afslører topmodellen den 11. april.

HTC One M10: Foreløbige specifikationer

Dimensioner: 144,6 x 69,7 x 9,6 mm
Skærm: 5,2" LCD
Opløsning: QHD (1.440 x 2.560 pixels) - 565 PPI
Processor: Qualcomm Snapdragon 820 (4 x op til 2,2 GHz), Adreno 530-grafikchip
Kamera: 12 megapixel UltraPixel (Sony IMX377) + 5 megapixel frontkamera (Samsung S5K4E6)
RAM: 4 GB
Intern lagerplads: 32 GB + microSD-understøttelse
Batteri: 3.000 mAh
Software: Android 6.0 Marshmallow + HTC Sense-brugerflade
Andet: Fingeraftrykslæser

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies