Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Flere mobilsyndere fanget bag rattet

Flere mobilsyndere fanget bag rattet

I begyndelsen af 2010 har Fyns Politi uddelt næsten tre gange så mange bøder til mobiltalende bilister som i samme periode sidste år.

Der er markant flere bilister på Fyn, der får en bøde for at snakke i håndholdt mobiltelefon, mens de kører bil. Det skriver Fyens Stiftstidende.

I løbet af årets første 50 dage har Fyns Politi således grebet 406 bilister i at have mobilen op til øret under kørslen. I samme periode i 2009 stoppede Fyns Politi 145 bilister for samme forseelse.

- "Det overrasker mig meget, for der har været meget fokus på det i mange år, ligesom der også er en løbende debat, om det skal give klip i kørekortet," siger lederen af færdselspolitiet på Fyn, Peder Pedersen, til Fyens Stifstidende.

SF's trafik- og forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr har været med politiet i Svendborg på jagt efter mobiltalende bilister, og nu kræver hun højere bøder.

- "Folk tager simpelthen ikke en bøde på 500 kroner alvorligt. Det skal koste 2000 kroner plus et klip i kortet. Det er det samme som spritkørsel," mener Pia Olsen Dyhr og SF.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies