Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Flere skoleelever får iPads

Flere skoleelever får iPads

Skolernes sommerferie lakker mod enden, og flere skoler udleverer iPads eller andre tablets til skoleeleverne.

Skoleelever i Syd- og Sønderjylland kan glæde sig til, at være tilbage på skolebænken. Tasken fyldes ikke kun med penalhus og skolebøger.

Samtlige kommuner i P4 Syd og P4 Esbjergs sendeområde har nemlig én eller flere skoler, hvor tablets som eksempelvis iPads bliver udleveret til både elever og lærere. Viser en rundspørge P4 Syd og P4 Esbjerg har foretaget. Det skriver Jyllands-posten.dk.

Eksempelvis bruger Varde Kommune omkring 800.000 kroner det kommende skoleår på, at samtlige elever og lærere på tre mindre skoler i udvalgte klasser får udleveret en iPad.

Kommunerne i P4 Syd og P4 Esbjergs sendeområde bruger mellem 200.000 og 800.000 kroner det kommende skoleår, og det forsøg skal evalueres efter et år. Det kan betyde iPads udbredes yderligere i skolerne.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan 13-08-2012 22:39:20

Enig med "nu Igen".

Det er sørgeligt at se hvordan gode skattepenge bliver kastet efter:
1) Et skrøbeligt redskab der ikke ville holde 2 måneder i min skolerygsæk da jeg var skoleelev.
2) Et redskab hvor det er svært at skabe noget. Fint nok med at skabe lyd og billede, men helt ærligt må det da være en i bi-ting.

Mens skolerne skiger på flere ressourcer, kan lærere og skattebetalere kun ryste på hovedet over prioriteringen.

Selvfølglig findes der og kommer der en masse fine apps, men var det ikke ti gange bedre at investere i nogle gode e-læring hjemmesider som alle danske skoleelever kunne tilgå og som kunne pege fremad. En slidt uaktuel lærebog er selvfølgelig ikke det mest motiverende for lærer og elev.

Folkeskolen må op på hesten og investere fornuftigt. Det er svært at skabe respekt om folkeskolen med sådanne investeringer uden nogen form for plan.

Så kære elever. Tilykke med den fine og lækre gave. Nyd den sålænge den virker!

0 0
Per 14-08-2012 10:34:15

Det er sjovt hvor meget indsigt i har i det... I må have været med i beslutningsprocessen? nå det har i ikke? Så det eneste jeg hører er faktisk trash-talk fra jeres side.

I de fleste investeringer er der en bagtanke, og det skal da undre mig, hvis der heller ikke er her.!

0 0
Jesper 14-08-2012 11:05:06

Per, nu skal du ikke tillægge beslutningstagerne kompetencer, de ikke besidder!
Bagtankerne er sikker mange, men dem der vejer tungest, er prestige og nyhedsværdi, samt "når de andre gøre det, må det jo være godt!"
Børn passer på tingene, som børn nu gør, og dét holder en iPlade ikke til særligt længe. Den første kommune, som lavede dette stunt, måtte konstatere, at udgifterne til reperation af iPlader var markant større end beregnet, da børnene havde en tendens til at tabe dimsen... i skolegården!!
Penge ud af vinduet til ligegyldigt legetøj...igen!

0 0
hellas7 14-08-2012 12:29:42

Per har ret i, at forsøget med at gøre skolen "moderne" igen skal prøves vha. forsøg, hvor det at give udvalgte skoleklasser en ipad kunne være et eksempel. Et andet eksempel der blev brugt da jeg gik i folkeren i 90'erne var, at en klasse (der var midlertidigt udvidet til 40 elever) havde højtalere og læren brugte mikrofon, så alle kunne høre. Dette blev ikke underligt droppet efter et par år.

Jeg vil vente med at se forsøgenes resultat før jeg udtrykker en holdning for eller imod, men fx Allan bruger nogle utrolig dårlige og usammenlignlige eksempler, fx det med, at eleverne skulle have lov til at tage ipad med hjem, hvilket bestemt ikke er tilfældet i den kommune, jeg bor i (de bliver låst inde uden for skoletiden).

0 0
Logik 13-08-2012 18:47:16

Man er jo fristet til at spørge om det ville være billigere at lave en stats finanseret maskine, som rent faktisk gav mening.

Ipad'en er fin, men til skolebrug, er den da lige til at åbne og skide i.
Det svarer til de butikker som har Ipads til at stå med diverse spørgeskemaer osv. Det er sikkert ikke engang en Dummy-Ipad.

Lad nu vær med det. Alle forhandlere har jo heller ikke B&O eller Loewe TV til at vise DR Update 24/7, når hvilket som helst ringe Samsung model kan.

Hvad med alle de lorte borde, bøger, stole, tavler osv. vi har i skolerne, også vælger man at bruge 4000 pr. elev på en fucking Ipad, som bliver lige så smadret som min fysikbog i 4 klasse.

0 0

Om brug af cookies