Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Flere telebutikker hænges ud på nettet

Flere telebutikker hænges ud på nettet

Ni telebutikker efterlever ikke myndighedernes afgørelser i klagesager. De er to mere for en måned siden. Forbrugerne er dårligt stillet da godt halvdelen af butikkerne ikke eksisterer mere.

Forbrugerstyrelsens sorte liste Firmatjek.dk viser, at mobilbranchen i januar 2009 er repræsenteret med ni telebutikker. Over halvdelen af butikkerne eksisterer ikke længere, og forbrugerne kan reelt ikke komme efter dem - heller ikke selvom den samme ejerkreds er indblandet i nye forretninger.

 - "Det er synd for de forbrugere, som kommer i klemme, især hvis de efterfølgende kan se, at de samme mennesker starter ny virksomhed", siger fuldmægtig i Forbrugerstyrelsen Henrik Lundgaard Sedenmark.

Han gør opmærksom på, at Firmatjek.dk ikke forskelsbehandler firmaerne. Uanset om butikken eksisterer, når sagen offentliggøres, eller er under konkurs eller tvangslukning, vil de blive sat på listen.

I forbindelse med offentliggørelsen modtager den erhvervsdrivende en skrivelse fra Forbrugerstyrelsen. Her gøres de opmærksom på registreringen, samt at de øjeblikkeligt kan fjernes igen, hvis myndighederne afgørelser efterleves.

Et par nye mobilshops

På januar-listen optræder butikken Monatel fra Skive med hele to sager. Sidst Monatel var på Firmatjek.dk var i september 2008. En anden ny er Amager-Telecom som ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er under tvangsopløsning.

Generelt er billedet stadig, at det typisk er mindre forretninger, som havner på listen. Store virksomheder som TDC, Sonofon, 3 og Telia har den holdning, at alle klagesager skal løses, inden man hænges ud offentligt.

Mobilforretninger på Firmatjek.dk

Her er listen over dem fra telebranchen, der pr. 21. januar 2009 var på Firmatjek.dk. Klik på firmanavnet for, at læse mere om den enkelte sag.

- Amager Telecom *
- First Class Communications ApS *
- GoBlue / Ollycom ApS, Holstebro
- Kal Data & Mobil ApS, København S *
- Mobilboxen / MobilUnlock.dk *
- Monatel ApS, Skive
- Quick Mobile ApS *
- Telecenter Vejle I/S, Vejle
- Telekæden Nørreport, København NV

Stjernen markerer butikker, som enten ikke eksisterer mere, eller er under nedlukning.

Info: Listen kan have ændret sig efter afslutningen af denne artikel. Derfor bør du selv tjekke den dagsaktuelle liste på Firmatjek.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies