Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forbedringer på vej til Microsofts Skydrive

Forbedringer på vej til Microsofts Skydrive

Microsoft arbejder på at gøre Skydrive endnu bedre.

Op til nu har det mest bemærkelsesværdige ved Microsofts SkyDrive været den store mængde gratis plads der blev stillet til rådighed: 25GB mod iClouds 5GB.

Men nu hvor Windows 8 er dukket op på radaren, er der kommet en lang række SkyDrive features der, sammen med den nye Metro-grænseflade, skal gøre SkyDrive meget nemmere og mere integreret at bruge.

SkyDrive har således fået en visuel "make-over", der skulle gøre grænsefladen hurtig, flydende og - frem for alt - touch-venlig.

Det betyder blandt andet, at du nu kan se thumbnails af billeder, og app-specifikke ikoner (se billede): Grænsefladen er blevet mere indbydende, også for det segment der ikke består af hardcore-nørder.

Men ændringerne er ikke kun kosmetiske: SkyDrive vil blive fuldstændig intregreret i enhver Metro-app via Windows 8s "file picker".

I teorien betyder det, at det vil være lige så nemt at gemme og hente ting fra dit SkyDrive som det vil være lokalt i WinRT / Metro.

Prøver du f.eks. at sende en fil pr. mail der allerede er på dit SkyDrive, kan du i stedet inkludere et link til filen i din mail, og således slippe for at belaste både egen og modtagers mail-server med enorme vedhæftede filer.

Der vil også være en DropBox-lignende funktion, hvor lokale foldere automatisk synkroniserer op i dit SkyDrive, ligesom du vil kunne bruge Windows Explorer direkte på dit SkyDrive, hvilket bør gør det nemmere at søge og manipulere filerne der.

Og så er der to rigtig store forbedringer: SkyDrive understøtter filer på op til 2 GB - så hvis du leger med video og / eller bygger en større app, er der god grund til at overveje Microsofts sky.

Den anden store forbedring ligger i evnen til at forbinde din hjemme-PC med dit SkyDrive, og derigennem kunne tilgå din hjemme-PC uanset hvor du er i verden, via en hvilken som helst PC der er online, direkte gennem SkyDrive.

Det betyder at du ikke pr. definition behøver at opbevare alt i skyen. Du kan finde og bruge alt hvad der ligger på din hjemme-maskine selv om det ikke ligger i dit SkyDrive. Dog vil du være underlagt din upload-hastighed på din hjemme-forbindelse.

SkyDrive er dermed et helt anderledes koncept end iCloud: Apples løsning er mere fokuseret på automatisering af backup (din iPhone bliver sikkerhedskopieret til iCloud, og dine mails, kalendere og kontaktpersoner holdes synkroniseret på tværs af enheder), og du får kun adgang til filer gennem apps (tænk iTunes og iWork indtil videre).

SkyDrive giver dig derimod adgang til alle dine filer, lidt som et lokalt drev i skyen.

For at opnå fuld understøttelse under Metro kræves desværre at alle apps bliver omskrevet / kodet fra bunden af, hvilket giver Apple et forspring på cirka et års tid, rent udviklingsmæssigt. Men Microsoft er absolut med i kampen, og jeg håber begge parter stjæler fra hinanden med arme og ben.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tommy 22-02-2012 11:54:48

fordelen er, som artiklen er inde på, at man kan tilgå icloud via forskellige apps. Men det er så også der positiviteten stopper. For Apple vil kontrollere ALT - og nej, jeg har ikke hudfilm eller andet derpå, men med skydrive er det væsentligt nemmere at tilgå fx officedokumenter, billeder der ikke er taget med en WP enhed(det er unødigt besværligt at uploade billeder til icloud da det skal gennem itunes).

Jeg ser frem til at skydrive bliver mere integreret for så er der mindre og mindre der taler for at skulle vælge iphone igen (for mit vedkommende).
Synk af filer er vigtigt og med en model med fysisk tastatur(Sony er på vej) og ordentlig integration af win8(kommer vel til sommer) så er beslutningen klokkeklar til mit behov.

For ervhervskunder tror jeg MS kan få en godt stykke af kagen af smartphones.

0 0
Jesper Søgaard 22-02-2012 08:46:19

Efter jeg har fået Lumia 800 så har jeg også fået mig en SkyDrive konto og mængden af plads er fantastisk. Desværre kan jeg ikke helt slippe min dropbox, da skydrive endnu kun er et web-interface og ikke interagerer med min PC, men kun telefonen. Jeg glæder mig derfor utroligt meget over denne nyhed. Netop det at man kan vælge hvilke mapper der skal tages løbende backup af er jo essentielt. Og med et lækkert Metro-interface så kan Windows 8 godt tage at komme i handlen.. NU.

0 0
Morten 22-02-2012 09:03:02

Har du forsøgt dig med Live Mesh? Der kan du synkroniser hvilken som helst mappe på din PC til dit Skydrive.

0 0
MGApcPro 22-02-2012 09:38:32

Dog understøtter live mesh ikke XP så vidt jeg kan huske. Så hvis det er meget synkroniseringen mellem en win 7 og XP er dropbox et bedre valg.
BTW hvis man gerne vil have ca. 1gb ekstra på dropbox, så gå til dropbox.com/free så skal man bare tilknykke, face.. twit. ect

0 0
Jesper Søgaard 22-02-2012 10:24:36

Jeg prøver da lige Mesh.. tak for tippet :)

0 0
Om brug af cookies