Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forbrugerbladet Tænk kårer Årets Mobil

Forbrugerbladet Tænk kårer Årets Mobil

Tænk har testet 131 mobiler og kåret to mobiler, der må deles om førstepladsen. Se her, hvilke.

Forbrugernes vagthund Tænk har udført en test af mobilerne på markedet. Der er blevet kigget nærmere på telefonernes evne til at være telefon. Kort sagt, så betyder det ”praktisk brug og holdbarhed”. Der er også kigget nærmere på mobilernes færdigheder på internettet og ikke mindst kameraet. ”Brug som telefon” og ”SMS” vægter tilsammen ¾ af testens samlede resultat.

Vinderen i testen er Samsung Galaxy S, som vinder testen sammen med Apples iPhone 4.

Om Samsung Galaxy S skriver Tænk, at mobilen har en stor, klar skærm, en hurtig processor samt det velfungerende Android-styresystem. Mobilen har også et godt kamera, musikafspiller, FM radio og microSD-indgang. Lyden på samtaler er dog dårlig.

iPhone 4 fik store hug for antenneproblemer, men alligevel anbefaler Tænk Apples mobil. Tænk skriver, at det er en overlegen mobil, der har mange funktioner og er særdeles brugervenlig. Metalbåndet virker også delvist som antenne, men giver også modellen et udtryk, der er knap så plastikagtig som forgængerne. Den er specielt god til internettet, men mobilen er også meget dyr.

Billigere modeller

Det er ikke kun de dyre mobiler, som Tænk har testet. I den billigere ende anbefales en Nokia 5230, der er faldet meget i pris og er et rigtig godt køb til eksempelvis børn, som skal have deres første mobil. Også Sony Ericsson X10 mini får rosende ord med på vejen.

Den helt billige Nokia 2680 er et fint køb, hvis du som bruger er interesseret i en simpel og billig mobil, der ikke fylder særlig meget.

Ingen af mobilerne får en bedømmelse, der er dårligere end ”middel”. Det skal dog nævnes, at Nokia E75 ikke har imponeret Tænk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 17-02-2011 08:31:18

...i ørerne, når Tænk, forbrugernes store beskytter, vælger at dele førstepladsen mellem to smartphones, hvor den ene, så vidt jeg ved, ikke har oplevet nogle nævnværdige problemer, hvorimod den anden er født med fejlkonstrueret antenne, låser brugeren til iTunes, er (alt for) dyr og en sikkerhedsmæssig katastrofe!
Jeg tror, at panelet i Tænk, har ladet sig influere af den massive Æble-omtale, og derfor ikke er heeelt objektive. Alternativ kan det være, at de ikke har turde forbigå iPhony4 af frygt for fanbois'ene!?!

0 0
17-02-2011 09:30:47

Jeg kan egentligt godt lide at de både vælger en iOS og en Android. Du kan komme med meget kritik af iPhone 4 og jeg er enig, de burde være mere kritiske over for iPhone. Ikke desto mindre eneste alternativ til Desire eller Galaxy en iPhone.

WP7 er for begrænset og symbian er en katastrofe, blackberry findes ikke rigtigt i dk, så det eneste reelle, der er tilbage er Android og iOS.

0 0
Thomas Kristensen 17-02-2011 03:16:49

Jeg syntes at HTC Desire fortjener Samsung Galaxy S plads
HTC Desire er af de mobiler der har vundet flest priser og er flere gange blevet nævnt som den bedste mobil i 2010

Og alt i alt, så kan de fleste android mobiler det samme :)

0 0
16-02-2011 20:31:45

Lad os starte med deres beskrivelse af Galaxy S, den beskrivelse passer til en del mobiltelefoner, dermed glemmer de at fortæller hvorfor den er bedre end sine nærmeste konkurrenter.

Det samme gælder deres beskrivelse af iPhone4.

Ikke desto mindre tror jeg deres konklusion er rigtig, omend mobilsidens vinder HTC Desire vel lige så godt kunne have fået en førsteplads.

Med 5230 som jeg tilfældigvis ejer, der hopper kæden fuldstændigt af. Det er korrekt at det er en billig mobiltelefon, men med S60 er dens brugerflade fuldkommen idiotisk. Hvis du står overfor at skulle købe den første mobiltelefon til dit barn, så gå i en stor bue uden om 5230 også selvom den er billig.

0 0
16-02-2011 20:57:13

Ja..Peter.
TÆNK's test afhænger af et panel, som hører ind under 'Mærkevarebanken'.

Såfremt man/de ikke reagerer på resultater, som man/de ser FØR de når ud i offentligheden - kan resultaterne meget ofte blive noget forvredne.

1. Det afhænger af hvor mange der kan deltage i de forskellige tests. Altså bliver resultaterne delt op procentvis.

2. Det bliver de også i relation til anbefalinger.

3. Også procentvis hvor meget de har været i stykker etc.etc.

Altså kan jeg IKKE tage TÆNK's test helt alvorligt, da der skal reageres fra deltagerne FØR man gør en ekstra indsats inden resultaterne offentliggøres.

0 0
16-02-2011 22:24:31

Enig, jeg havde på et tidspunkt et abonnement på Tænk, det eneste de testede var vaskemaskiner og nogle gange noget andet. Ifølge Nikolaj Sonne var det vist nok N97 der vandt sidste år hos Tænk, en mobiltelefon som Nokia selv har kaldt en katastrofalt ringe mobiltelefon. Jeg tror det er svært at finde andre upartiske testsider der har udnævnt N97 til andet end dyrt skrammel.

Dog var N97 en succes i forhold til antal solgte enheder hvilket betyder at en meget stor procentdel sikkert havde en n97 uden at have prøvet andet. Det er langt mere interessant at høre en vurdering fra personer som John G og Nikolaj Sonne de tester et hav af mobiltelefoner derfor har de et bedre testgrundlag.

Det er lidt det samme med 5230 folk ser en mobiltelefon med touchscreen(og ja den er trykfølsom) og tror de kan få en smartphone til til 700kr. 5230 har da også rigtigt mange smartphone funktioner, men det er bare software, telefonen er alt for langsom og kluntet til at være en smartphone. Jeg kan undre mig over hvor Nokias touch and type er blevet af, jeg ville selv give de få ekstra penge for en af de telefoner istedet.

0 0
17-02-2011 15:53:54

Vil også hellere høre vurderinger fra John G. og Nicolai Sonne, hvilket TÆNK har fået at vide _ i hvert fald hvad angår Pc'er + tilbehør og smartphones/telefoner

0 0
Pedro 16-02-2011 20:18:18

Mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona har netop kåret årets bedste mobil, og vinderen blev Apples seneste skud på iPhone-stammen, iPhone 4 :-)

0 0

Om brug af cookies