Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forbrugerne kan blive vinder af patentsagen

Forbrugerne kan blive vinder af patentsagen

Samsungs nederlag i den omstridte patentsag får konsekvenser på flere måder fremover, men det kan komme forbrugerne til gode.

Konsekvenserne for Samsung for nederlaget i patentsagen mod Apple, er ikke specielt store på kort sigt. Erstatningen på omkring seks milliarder kroner er ikke et problem for Samsung, og det er kun to af de produkter, som ifølge juryen krænker Apples patenter, som stadigvæk er i handlen. Det er produkterne Nexus S 4G og T-Mobile Galaxy S II. Det skriver Computerworld.dk.

Kendelsen fastslår dog ikke kun, at Samsung har krænket Apples patenter, men også at Apples patenter er retsgyldige. Det bør dermed være en advarsel for Samsung og de øvrige producenter af smartphones. Så de holder sig fra alt, som ligner et Apple-design.

Analytiker Michael Gartenberg fra Gartner har i et tweet skrevet følgende efter kendelsen lå fast:

-”Det vil få større konsekvenser for andre producenter, der efter denne kendelse vil være nødt til at gå deres design grundigt efter i sømmene,” skriver han.

For kunderne kan det dog ende med, at være en fordel. For det vil betyde, at producenterne er tvunget til at innovere mere – i hvert fald for at undgå søgsmål fra Apples.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Schwartz 29-08-2012 08:05:28

Sikke en gang sludder og vrøvl, retsagen forekommer mig at være et stort reklamestunt, læg mærke til at det kun er 'gamle' modeller der nedlægges forbud mod. Både Apple og Samsung har fået god belysning i medierne og kan nu sælge deres nye produkter som ikke nævnes i sagen.

Den såkaldte patentlovgivning har spillet fallit. Zombie reaktionen fra mange, om at sådan er loven bare, holder ikke. Vågn op og protester mod et falleret system, der i stykker og som udnyttes af nogle til at suge penge ud af andre. Hele denne sag vil afholde mange selvstændige i så meget som at overvejde at gå ind på smartphone- / elektronikmarkedet. Læs mere om patent farcen her:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2409010,00.asp

Og her, hvor det ser ud som om dem der virkelig lever højt på dette patentcirkus, ikke rigtig ved hvad det snakker om, men det er jo også lige meget, bare de får deres gebyr:

http://www.androidpolice.com/2012/08/25/behind-closed-doors-jurors-describe-the-deliberation-process-in-the-samsung-v-apple-trial/

PS! Læg mærke til at det ikke kun er i denne branche patentlovgivningen (mis)bruges. Medicinalindustrien er meget kreativ når deres patenter løber ud. Pludselig kan et medikament bruges til meget mere end det egentlig var designet til, hvilket gør at patentet kan fornys - smart ikke.

0 0

Om brug af cookies