Forbrugerne kan blive vinder af patentsagen

Samsungs nederlag i den omstridte patentsag får konsekvenser på flere måder fremover, men det kan komme forbrugerne til gode.

Forbrugerne kan blive vinder af patentsagen

Konsekvenserne for Samsung for nederlaget i patentsagen mod Apple, er ikke specielt store på kort sigt. Erstatningen på omkring seks milliarder kroner er ikke et problem for Samsung, og det er kun to af de produkter, som ifølge juryen krænker Apples patenter, som stadigvæk er i handlen. Det er produkterne Nexus S 4G og T-Mobile Galaxy S II. Det skriver Computerworld.dk.

Kendelsen fastslår dog ikke kun, at Samsung har krænket Apples patenter, men også at Apples patenter er retsgyldige. Det bør dermed være en advarsel for Samsung og de øvrige producenter af smartphones. Så de holder sig fra alt, som ligner et Apple-design.

Analytiker Michael Gartenberg fra Gartner har i et tweet skrevet følgende efter kendelsen lå fast:

-”Det vil få større konsekvenser for andre producenter, der efter denne kendelse vil være nødt til at gå deres design grundigt efter i sømmene,” skriver han.

For kunderne kan det dog ende med, at være en fordel. For det vil betyde, at producenterne er tvunget til at innovere mere – i hvert fald for at undgå søgsmål fra Apples.

Opdateringer af emnet

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 27/8/2012 fulgte vi op med en artikel omkring temaet Den Nye iPhone 5 – nu er den her, snart – Du læser den her. Se de seneste nyhede om temaet her.