Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forbrugerombudsmand: Disse 3 teleselskaber vildleder forbrugerne

Forbrugerombudsmand: Disse 3 teleselskaber vildleder forbrugerne

Forbrugerombudsmanden rejser fem sager om vildledende markedsføring mod tre danske teleselskaber

Bliver du snørret af din bredbåndsudbyder? Du har grund til at se dine bredbåndshastigheder efter i sømmene, for danmarks tre største teleselskaber leverer ikke det, de lover. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

I alt er fem sager om vildledende markedsføring rejst mod TDC, Telia og Telenor, der ifølge Forbrugerombudsmanden fører kunderne bag lyset, med løfter om bredbåndshastigheder der ikke indfries.

Hastigheden har stor betydning for forbrugerne, når de vælger bredbånd. Derfor er det vigtigt, at teleselskaberne giver korrekte oplysninger om den i deres markedsføring. Det var på den baggrund, at jeg tog de fem sager op. forklarer forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

I alt er to sager rejst mod TDC, for ikke at leve op til deres ’hastighedsgaranti’, hvor der loves en hastighed der kun kan opnås via kabel og ikke trådløst.

Se også: Huawei og TDC opgraderer landet med lynhurtigt bredbånd

Sagerne mod Telia og Telenor omhandler begge lovede ’op til’-hastigheder som kun kan opnås under særlige forhold eller hos visse kunder.

Samtidig er det udstyr, som leveres af Telia og Telenor underdimensioneret til at levere de lovede hastigheder.

I 2013 introducerede Forbrugerombudsmanden nye retningslinjer markedsføring af bredbåndsprodukter. Senest i 2015 blev der besluttet mellem forbruger-, tele- og erhvervsorganisationer at der ikke er behov for at ændre retningslinjerne.

Se også: Her er de bedste abonnementer til under 100 kroner

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies