Forbrugerombudsmanden: Apple overtræder loven

I visse tilfælde trækker Apple penge uden iPhone- eller iPad-brugerens accept i form af kodeord. Et brud på loven, siger Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden: Apple overtræder loven

Apple har forsøgt at gøre det nemt at handle i App Store med korte intervaller uden at skulle taste sit kodeord igen og igen.

Ifølge Forbrugerombudsmanden er det imidlertid et brud på flere lovgivninger, herunder Markedsføringsloven, skriver Politiken.dk.

Problematikken bliver taget op i aftenens udgave af Kontant på DR1.

– “Et af de helt store problemer er, at forældrene ikke har været oplyst om, at der er femten minutter, hvor man bare kan klikke løs og købe forskellige virtuelle ting. Det fremgår ikke tydeligt nok,” siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Når man tager en iPhone eller iPad i brug, er den allerede indstillet til, at indtastning af ens kodeord ved download fra App Store efterfølgende giver adgang til 15 minutter uden password-tjek.

Det betyder eksempelvis, at forældre har oplevet, at de har downloadet et spil til børnene, hvorefter de små poder kan købe ind på livet løs uden kodeordet.

– “Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at spillene indrettes på en sådan måde, så børnene fristes til at købe den slags ting, og at forældrene får regninger af den her størrelse. Det skal vi have styr på,” siger Henrik Øe.

Forbrugerombudsmanden har allerede været i dialog med Apple igennem flere år. Han mener imidlertid ikke, at der er blevet foretaget de nødvendige ændringer, så nu vil han tage sagen op med sine kollegaer i EU i forsøget på at lægge større pres på Apple.

 

Flere nyheder om emnet

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 9/4/2013 fulgte vi historien op med sagen om Nyt Apple-hovedkvarter dyrere end ventet – Læs her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..