Forbrugerrådet: Alle 3-kunder bør kunne opsige mobilabonnementet

3 bør lade kunderne opsige deres mobilabonnement, da nye vilkår gør det dyrere at ringe hjem fra visse feriedestinationer, siger Forbrugerrådet

Forbrugerrådet: Alle 3-kunder bør kunne opsige mobilabonnementet

Alle kunder, der er bundet til Teleselskabet 3, bør kunne opsige deres mobilabonnement.

Sådan lyder vurderingen fra Forbrugerrådets telepolitiske medarbejder, Martin Salamon.

Grunden er, at 3 fra den 1.juli nedlægger det såkaldte 3LikeHome.

Med denne service kan kunderne ringe hjem fra udlandet til danske priser, så længe opkaldet foregår i teleselskabets eget netværk i andre lande.

– “Det er så væsentlig en ændring for kunderne, at det må medføre, at de har ret til at opsige deres abonnement. De skal selvfølgelig klage til 3 og så eventuelt tage den videre til Forbrugerombudsmanden, hvis selskabet nøler,” siger Martin Salamon til Mobilsiden.dk.

Målet er forenklede priser

3 forsvarer nedlæggelsen af 3LikeHome med, at selskabet ønsker at forenkle udlandspriserne.

– “Det er kun få kunder, der benytter 3LikeHome, og vi har fået flere tilbagemeldinger om, at det er svært at vide, hvornår man befinder sig i 3’s net og dermed kan ringe til lavere priser. Dette tager vi nu konsekvensen af og lukker 3LikeHome,” skriver selskabet på sin hjemmeside.

Samme sted kan man læse, at 3 eksempelvis gør det billigere at sende sms-beskeder og modtage opkald i EU-lande.

Hos Forbrugerrådet ændrer det imidlertid ikke opfattelsen af, at 3LikeHome-nedlæggelsen giver kunderne ret til at opsige bindingen, da det vil være markant dyrere at bruge sin mobil i fx England, Italien og Østrig.

 – “Det er selvfølgelig forbrugerombudsmanden, der må afgøre det, men hvis vi kigger på hans teleretningslinjer, og samtidig ser hvad nedlæggelsen betyder for en hel del kunder, så ligger det ret klart. De skal gå efter deres ret til at opsige bindingen, hvis de med denne forringelse synes, at de er dårligere stillet end før,” siger Martin Salamon til Mobilsiden.dk.

Læs også
3 fastholder: Vi fjerner ikke kundernes binding

blank, faktabokse, fuld bredde

FAKTA: Følgende lande er inkluderet i 3LikeHome-servicen: England, Irland, Østrig, Italien, Australien, Hong Kong og Sverige. Nedlæggelsen af 3LikeHome ændrer dog ikke på, at danske 3-kunder fortsat kan ringe til danske priser på 3’s netværk i Sverige.