Forbrugerrådet: Ingen navne på taletidskort

Det er bekymrende, hvis købere af taletidskort skal registreres, lyder det fra Forbrugerrådet. Det har givet gode resultater i USA, siger teleekspert.

Forbrugerrådet: Ingen navne på taletidskort

Man bør undgå at registrere købere af taletidskort. Sådan lyder udmeldingen fra Forbrugerrådet, skriver DR Nyheder.

– ”Det vil koste mange penge og meget besvær. Derfor skal politikerne ikke bare gøre det for en sikkerheds skyld, men kun når de er sikre på, at det hjælper,” siger jurist i Forbrugerrådet Annette Høyrup og fortsætter:

– ”Jeg kunne godt tænke mig nogle politikere, som kæmpede for de uskyldige borgeres ret til frihed i stedet.”

TDC: Kriminelle vil bruge kortene alligevel

Debatten om taletidskortene er blusset op, efter en arbejdsgruppen fra Justisministeriet og Videnskabsministeriet har foreslået, at købere af taletidskort skal registreres med navn, adresse og cpr-nummer.

Formålet er, at politiet skal have bedre muligheder for at opklare kriminalitet, men den forklaring køber man ikke hos TDC.

– ”Kriminelle køber kort fra andre, stjæler kort, registrerer sig under falsk identitet eller køber kort i udlandet. Der er med andre ord masser af muligheder for, at kriminelle kan fortsætte med at tale anonymt i telefonen,” siger Anders Thomsen, chef for Public Affairs i TDC.

Ifølge teleekspert Torben Rune fra rådgivningsfirmaet Netplan har en registrering af taletidskort imidlertid været en stor hjælp for politiet i USA.

– ”Det betyder ikke, at man kommer kriminelles brug af telefoner til livs, men det gør opklaringen nemmere. Det viser erfaringer fra USA,” siger Torben Rune.

Læs også:
 – Taletidskort skal registreres

Efterfølgende nyt om sagen

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 7/7/2010 kom den efterfølgende historie med et indlæg omkring Mobilbrugere med taletidskort skal registreres – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..