Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forbruget af mobildata er eksploderet

Forbruget af mobildata er eksploderet

Danskernes mobildata-forbrug er eksploderet, og det er specielt erhvervslivet, som trækker det tunge læs.

Foto: 123RF.com

Dataforbruget på mobiltelefonerne er eksploderet fra 2006 og frem til 2011. Tallene kan dog ikke sammenlignes helt da IT- og Telestyrelsen (siden Erhvervsstyrelsen) flere gange har ændret måden tallene er indsamlet på i den viste periode.

De første år (2006+2007) blev tallene angivet for både Edge, UMTS og GPRS, hvilket betyder de også indeholder up- og download fra mobilt bredbånd via USB-dongles. Derfor er 2007-tallet også højere end 2008.

2010 og 2011 tallene indeholder kun datatrafik fra mobil-teknologier, hvilket har download-kapacitet på minimum 256 kbit/s. Dermed er datatrafik som eksempelvis EDGE og GPRS ikke medregnet, i såfald havde tallene for 2010 og 2011 været endnu større.

Vores dataforbrug på mobiltelefonen er eksploderet siden lanceringen af iPhone i 2008 og efterfølgende Android-bølgen der startede for alvor med HTC Magic i sommeren 2009.

Dataforbruget fra 2006-2011 (billede fra Computerworld.dk)
Dataforbruget fra 2006-2011 (billede fra Computerworld.dk)

Teleanalytiker spår fortsat vækst

Teleanalytiker og direktør i telerådgivningsvirksomheden Netplan, Torben Rune, forklarer til Computerworld.dk, at det hovedsageligt er virksomhedsbrug med læsning af emails, som trækker det tungeste læs i datavæksten på mobiltelefonen.

-”Det bliver værre- eller bedre, hvordan man nu end ønsker at betragte det. Datamængderne vil blive ved med at stige, og til næste år vil vi se endnu højere vækstrater,” vurderer Torben Rune.

Torben Rune råder også virksomheder til, at få en mobilstrategi hvis ikke de allerede har en. Stigningen af mobildatabrug kan ende med en masse sikkerhedsproblemer for it-chefen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies