Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   'Forbudt' video af iPhone X kostede Apple-ingeniør jobbet

'Forbudt' video af iPhone X kostede Apple-ingeniør jobbet

En ingeniør hos Apple lod sin datter optage en YouTube-video af iPhone X længe før tid. Det var stik imod Apples regler, så nu har han fået en fyreseddel.

Apple har for vane at kontrollere dækningen af dets mobiler med hård hånd, og det understreges i en ny sag. iPhone X lander i butikkerne og i de første personers postkasser fredag den 3. november, og indtil da er det strengt forbudt at offentliggøre materiale, der viser iPhone X frem, f.eks. en unboxing eller et første kig.

Læs også: Så meget koster en reparation af skærmen i iPhone X

Det stramme greb om medarbejdere og pressen har en Apple-ingeniør nu mærket på egen krop. Fra den ene dag til den anden går han nemlig fra at være en af udviklerne af Apple Pay og til at blive smidt ud af vagten af Apple. Han har nemlig brudt Apples klare regel, som forbyder medarbejdere i at afsløre noget som helst om - i dette tilfælde - iPhone X, indtil den havner i forbrugernes hænder.

Der var tale om særligt fortrolige oplysninger, da udviklerens eksemplar af iPhone X ifølge Engadget indeholdt kodenavne for kommende produkter og QR-koder knyttet til medarbejdere. Dertil har Apple også en regel, der forbyder nogen som helst i at optage videoer på Apples campus.Ken Bauer, som udvikleren hedder, fik besøg af sin datter Brooke Peterson, som videobloggede om sit besøg på Apples campus på YouTube. Apple har kun vist iPhone X frem for medierne én gang. Det var da iPhone X blev præsenteret den 12. september. I videoen ses det, at besøget fandt sted kort efter – nemlig den 15. september. Videoen blev dog først offentliggjort den 24. september, og da videoen straks gik viralt, bad Apple hende om at fjerne videoen.

Læs også: iPhone X forsalg: flere ugers ventetid efter få timer

Da faderen selv medvirker i videoen, var det ikke svært for Apple at finde ud af, hvem iPhone X-eksemplaret tilhørte. Det udløste derfor straks en fyreseddel til den nu tidligere Apple-ingeniør. I en opfølgende video har datteren forklaret om forløbet og fortæller også, at faderen tager det fulde ansvar for at have vist iPhone X frem på video.

Flere steder er videoen allerede blevet uploadet igen og har allerede over en million visninger igen. Hvis du er interesseret i at se den ’forbudte’ video hands-on, kan den ses blandt andet her og her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies