Forhandlere: Apple er de værste

En undersøgelse blandt norske it-forhandlere giver Apple bundkarakter for både leveringstid, service og pris.

Forhandlere: Apple er de værste

Apple har igennem de seneste år fremvist fremgang i salget af både iPhones, iPads og Mac-computere, men forhandlerne i Norge af disse produkter er ikke lige så begejstrede for samarbejdet med Apple, som kunderne er for produkterne.

En ny undersøgelse, som det norske blad IT-bransjen har foretaget blandt 788 forhandlere, placerer således Apple på en soleklar sidsteplads.

I 7 af de i alt 11 spørgsmål scorer selskabet bundkarakterer.

Ifølge vg.no gælder det blandt andet kategorierne “leveringstid og pålidelighed” (iPhone), “Returnering, garanti og problemløsning efter salg” (Mac), “pris i forhold til kvalitet” (iPhone) og “fortjeneste på produkter og tjenester” (Mac).

Ifølge Ingeborg Flønes, direktør for forbrugerservicen i det norske Forbrugerråd, er det ligeledes et problem for Apple-kunderne, når forhandlerne er utilfredse.

– “For når butikken har vanskeligheder med leddet bagved, ser vi, at det ofte bliver vanskeligt for forbrugeren komme igennem med sin sag,” siger hun til vg.no.

Apple bliver dog tildelt en førsteplads ved et af undersøgelsens punkter. Forhandlerne udpeger iPhone som det mest salgbare produkt.

Mere til fortællingen

Her følger vi op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kørte videre med bolden. 30/8/2011 gik redaktionen videre og fulgte op med nyheden Video: Sådan fungerer iTunes Match – Historien bringes videre her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om iPhone..