Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forkert behandling dræber mobilens batteri

Forkert behandling dræber mobilens batteri

"Mobilen skal gå helt død for strøm, før den sættes i opladeren" er en af de skrøner, der kan dræbe dit mobilbatteri.

Batterier er ikke, hvad de har været. Bogstavlig talt. Og der er stor forskel på, hvordan de gamle og de nye mobilbatterier skal behandles. Så glem alt, hvad du tidligere har lært om, hvordan man behandler batterierne, og lær lidt mere om den nye batteri-type.

I gamle dage var mobilbatterier NIMH-batterier, hvor det var vigtigt, at mobilen løb helt tør for strøm, før man begyndte at oplade, ligesom man var nødt til at sætte den nyindkøbte mobil i opladeren, i en halv til en hel dag, før den blev taget i brug. Men det er alt sammen fortid.

I dag er de fleste nye telefoner udstyret med et såkaldt lithium ion batteri, som fungerer fundamentalt anderledes. Det har for eksempel godt af at blive "sjat-ladet". Og det kan være direkte farligt for batteriet, hvis man behandler det efter de gamle råd.

 - "Hvis man aflader batteriet fuldstændigt, så risikerer man, at det dør, og ikke kan genoplives," fortæller Lars Moeslund Nielsen, der er ekspert i svagstrøms-teknik ved Schmidts Radio A/S.

næste side kan du læse ekspertens fem gode råd til, hvordan mobilbatteriet bør behandles, så det holder længst muligt.

 - Fem tips der holder mobilbatteriet i topform

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Simon Justesen 19-02-2010 20:34:15

Lars Moeslund Nielsens udsagn omkring batteriafladning går ikke ret godt i spænd med Batteriforeningens mening om samme:

"Q: Hvad er bedst i forbindelse med opladning af genopladelige batterier, at lade dem aflade helt før man genoplader, eller at oplade hver gang man har brugt dem, dvs. "klatlade"?
A: Det er bedst at "tømme" batteriet helt, før det genoplades, så holder det længere."

http://www.batteri.dk/hotel/batteri/webpages.nsf/ba9f50795226e2afc12565b5005aa2de/477605b902915f75c1256d7c00455677!OpenDocument

Det fremgår dog ikke, hvilken batteritype, der menes, så man må gå ud fra BatteriForeningen mener batterier generelt..?

Så er spørgsmålet hvem man skal tro på?

0 0
Om brug af cookies