Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forsikringsselskab: Galaxy S6 er mester i holdbarhed

Forsikringsselskab: Galaxy S6 er mester i holdbarhed

Samsung Galaxy S6 viser sig som den mest holdbare smartphone i en stor test fra forsikringsselskabet SquareTrade.

En dybdegående test af de seneste topmodeller fra Samsung og Apple viser, at Samsung Galaxy S6 klarer sig ganske godt. Faktisk så godt, at både iPhone 6, iPhone 6 Plus og Samsungs egen kurvede S6 Edge og Galaxy S5-forgængeren må se sig slået.

Det er forsikringsselskabet SquareTrade, der står bag testen - samme firma, som offentliggjorde en tidlig bøjelighedstest med maskinen BendBot. Den test var Samsung bestemt ikke begejstret for og udgav i stedet sin egen, men der er tilsyneladende intet at være utilfreds over hos Samsung.

Læs også: Se Samsung Galaxy S6 Edge bøje så meget som en iPhone 6

I testen undersøges holdbarheden på 8 forskellige parametre: Forsiden, bagsiden, gribevenligheden, vægten, modstandsevnen over for vand i 10 sekunder, glidetest, faldtest ved to meters højde og til sidst den velkendte bøjelighedstest. De 5 telefoner vurderes ud fra en holdbarhedsscore, hvor 1 er lav risiko, 5 er middel og 10 er høj.

Resultaterne fra SquareTrade's holdbarhedstest.
Resultaterne fra SquareTrade's holdbarhedstest.

Sådan klarer telefonerne de forskellige tests

Samsung Galaxy S6 ender med den laveste score på 4 point og klarer sig særligt godt over for vand, fald og i bøjelighedstesten. Til gengæld gør glasbagsiden, at den glider længere end konkurrenterne. I bøjelighedstesten klarer Galaxy S6 50 kilos pres, inden materialet går i stykker og får karakteren 3.

Læs også: Samsung ikke tilfreds med droptests: Udgiver sin egen

Knap så godt går det for Galaxy S6 Edge, der ender med en revnet skærm ved samme pres og derfor ender med en skidt score på 10 i den test. Heldigvis har den samme gode egenskaber som den normale Galaxy S6 over for vand og ved fald i to meters højde.

Apple's iPhone 6 klarer ikke bøjelighedstesten lige så godt som Galaxy S6 – dog bedre end S6 Edge, men holder generelt et glimrende snit hele testen igennem og ender ud med en score kun 0,5 højere end Galaxy S6 på 4,5 - det samme som forgængeren, Galaxy S5, ender med.

Læs også: Samsung: Næste år kan du folde mobilen

Den store iPhone 6 Plus har dog problemer med gribevenligheden på grund af dens størrelse, lige som den øgede vægt også trækker ned i testen. I faldtesten ved to meters højde scorer iPhone 6 Plus bundkarakter. Den går helt i stykker og virker ikke længere efter 30 minutter i testen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies