Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forsikringsselskaber: Flere gamle iPhones meldes stjålet

Forsikringsselskaber: Flere gamle iPhones meldes stjålet

De danske forsikringsselskaber melder, at de oplever en markant stigning af stjålne eller defekte iPhones efter lanceringen af iPhone 5.

Flere af de store danske forsikringsselskaber har siden lanceringen af iPhone 5 oplevet en markant stigning i anmeldelser af stjålne eller defekte iPhones.

Forsikringsselskabet Codan mærker en lille tendens, men stigningen er mere drastisk hos Alka Forsikring og Topdanmark. Det skriver dr.dk.

 - ”Efter at den nye iPhone 5 blev lanceret, har vi oplevet en stigning på 62 procent af enten stjålne eller tilskadekomne iPhone. Det er en markant stigning,” siger kommunikationschef i Alka Forsikring, Lise Agerley, til DR Nyheder.

Alka har sammenlignet med perioden op til, mens Topdanmark har sammenlignet med samme kvartal sidste år. Men de får også en forskel på omkring 60 procent.

Lise Agerley fra Alka Forsikring er heller ikke i tvivl om, at en stor del af stigningen dækker over forsikringssvindel.

 - ”Jeg siger ikke, at alle svindler, men der er helt klart tale om svindel, når der er så stort et sammenfald mellem stigningen i anmeldelser og lanceringen af en ny iPhone,” siger hun.

Forsikringsselskaberne Tryg, Alm. Brand, Lærerstandens Brandforsikring og GF Forsikring meler også om, at man har mærket en stigning i skadesanmeldelserne i forbindelse med lanceringen af iPhone 4S. Det er dog fortsat for tidligt, at konstatere om lignende eller større stigning i forbindelse med iPhone 5.

Brancheorganisationen Forsikring & Pension foretog i 2010 en undersøgelse, som viste 12 procent mellem 18 og 74 år indrømmede at have begået forsikringssvindel en eller flere gange. Du kan læse undersøgelsen her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Andreas S. Larsen 31-10-2012 13:14:50

Mon det er den samme tildens når der kommer en ny Android telefon, eller er det bare Iphone folket der vil prøve at få forsikringsselskabet til at betale for en ny..
De må også være pænt nederen at blive afvist hvis ens telefon vitterlig ER blevet stjålet..

0 0
hellas7 31-10-2012 16:53:29

Du peger i hvert fald på det rigtige - hvordan skal forsikringsselskaberne nogensinde kunne opklare om telefonen rent faktisk er stjålet eller om det er svindel

0 0
Sven A. 31-10-2012 20:45:36

Ved ikke om de gør det i disse tilfælde med iPhones... men ved da at forsikringsselskaberne af og til sætter efterforskere på sager som virker mistænkelige....

Hvis en person melder en iPhone stjålet hver gang det kommer en ny ud på markede... så virker det for mig mistænkelige... og mange af dem som melder en iPhone stjålet på det tidspunkt en ny kommer på markede... er heller ikke for kloge....

0 0
Belgarion 31-10-2012 13:11:16

ja det er godt nok utroligt med de iphones, men de er jo også alt for dyre. Men det beretiger da ikke folk i at få penge for deres gamle med svindel til udbetaling på den nye. tsk tsk..

0 0

Om brug af cookies