Forskellige meninger om frække-beskeder

Australske og amerikanske undersøgelser er ikke helt enige omkring unges brug af frække beskeder på mobilen.

Forskellige meninger om frække-beskeder

En australsk undersøgelse viser, at de unge føler et forventningspres om, at de sender frække billeder på mobilen. Det er gruppepres og de sexfikserede medier, som får skylden for dette.

Forskere fra University of Melbourne har netop fremlagt foreløbige resultater på en konference i Australien, om unges brug af mobilsex. Det skriver sciencedailay.com.

Dybdegående interview med 33 teenagere viser, at de unge mener, at medierne bombarderer dem med seksuelt ladede billeder, hvilket skaber presset til at sende de frække billeder til venner og veninder. Drengene lægger pres på hinanden for at få billeder af piger, på deres mobiltelefoner og computere. Gør man det ikke ”fryses man ud af gruppen” og bliver betegnet som bøsse.

Forskerne mener, at der skal indgås en dialog med de unge, så de forstår de negative konsekvenser af omgangen med frække billeder på telefonen eller computeren.

Amerikansk undersøgelse modstridende

En amerikansk undersøgelse viser derimod, at unge der sender og modtager frække beskeder er helt normale, og der er intet galt i at sende en slibrig besked.

Undersøgelsen er lavet på 3447 unge mellem 18 og 24 år, og har været publiceret i ”Journal of Adolescent Health”. Den viser også, at op mod 57 procent slet ikke gør sig i de frække beskeder.

Forskerne har ikke fundet nogen sammenhæng mellem beskeder og brugernes psykologiske velbefindende, antallet af sexpartnere, ubeskyttet sex og lignende.