Forskere advarer børn mod mobilbrug

Ny undersøgelse viser, at det er alt for tidligt for børn at bruge mobil.

Forskere advarer børn mod mobilbrug

Der er til stadighed en debat om hvorvidt mobiltelefoner er sikre for børn, En helt ny undersøgelse som Synovate har foretaget for Dagbladet i Norge viser, at 61 procent af norske børn under 10 år, har haft deres første mobiltelefon.

Indtil videre har man dog ikke kunne bevise, at mobilforbrug kan resultere i kræft. Men nu advarer forskere fra blandt andet den norske stats strålefabrik, kraftigt imod at lade børn benytte mobiltelefoner. Der advares imod dette, da man mener mobilforbruget  i de værste tilfælde kan føre til kræft.

Undersøgelsen konkluderer, at børn sammenlignet med voksne bliver udsat for mere stråling, da deres hoveder er mindre. Derved kan strålerne ifølge forskerne trænge længere ind i hjernen. Et andet faktum er også; at de celler man har i hjernen, er i gang med at udvikle sig hos børn. Cellerne kan nemt påvirkes, og derfor er børn mere modtagelige overfor stråling.

Fortsættelse af sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. Allerede d. 17/3/2008 kørte vi en opfølgning med en artikel der belyste emnet Nordmændene tåler ikke at være mobilfri – Læs mere her. Få også seneste nyt i sagen her..