Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forskere vil gøre op med ødelagte skærme

Forskere vil gøre op med ødelagte skærme

Forskere fra et universitet i USA undersøger brugen af fleksible skærme, som vil mindske risikoen for ødelagte skærme

Et hold forskere i USA har kigget på gennemsigtige elektroder og lavet et skærmpanel i et laboratorie. Elektroderne er lige så gennemsigtige som normale skærmoverflader, men samtidig mere fleksible og holdbare, hvilket skulle gøre overfladen mere modstandsdygtige for slag.

I test kan det nye film-lag af elektroder tåle mere end 1000 bukninger og samtidig siger forskerne, at filmen kan masseproduceres og samtidig gøres billigere end normale film der kommer på smartphone skærme. Hvis du har prøvet at ødelægge din skærm, ved du formentlig, at det er meget dyrt, at få repareret sin smartphone.

Vi har før hørt om skærme der kunne bukkes, nemlig fra LG G Flex og i såkaldte droptest viste den let bukkelige skærm sig ikke, at kunne undgå skærmens ødelæggelse, så måske skal vi ikke sætte forhåbningerne alt for højt.I pinsen kunne vi dog fortælle, at Nokia i samarbejde med to partnere har lavet en temmelig fleksibelt skærm, som kan bukkes og foldes helt sammen som om det var en bog. Dog er opløsningen kun på 720p og med smartphones som LG G3 der har 1440p, er foldbare skærme ikke helt med på beatet når det kommer til opløsning.

Så hvad er du mest til, et lettere fleksibelt display fra amerikanske forskere, eller et display du kan rulle sammen som en luftmadras, udviklet af et (tidligere) finsk firma? Eller holder du bare på en helt normalt, men halvdyr skærm med Gorilla glas beskyttelse?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies