Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Først bedre mobildækning næste år

Først bedre mobildækning næste år

Kunderne vil først få glæde af Telia og Telenors netværksfusion i løbet af 2012.

Det bliver først i 2012 at Telia og Telenors nye netværk for alvor kommer kunderne til gavn. (Foto: Mobilsiden.dk)
Det bliver først i 2012 at Telia og Telenors nye netværk for alvor kommer kunderne til gavn. (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Da Telia og Telenor for godt en måned siden annoncerede, at de ville slå deres to netværk sammen, kunne man tro, at dækningen hos de to selskaber, hurtigt ville blive bedre.

Men sådan forholder virkeligheden sig ikke. Telias kunder kan altså ikke bare sætte mobilen over på Telenors net (og omvendt), i områder hvor der ikke er dækning.

I stedet må kunderne vente indtil selskaberne fysisk begynder at lægge nettene sammen, hvilket sker inden for det kommende år.

- "Vi begynder arbejdet med opførsel af fælles master i første kvartal næste år. I praksis kommer det til at betyde, at hvis du før f.eks. havde tre master i et område hvor du talte i telefon, så vil du måske fremover have fem eller syv, og dermed en langt bedre dækning og måske også større kapacitet," siger salgsdirektør Michael Bech i Telia.

Han fortæller, at der stadig kommer til at stå henholdsvis "Telia" og "Telenor" i displayet, og at afregningen fortsat vil ske hos det selskab, som man er kunde hos.

Samtidigt med netværkssammenlægningen bliver mange 2G-master opgraderet og udbygget til 3G - og 4G LTE dækningen udbygges ligeledes i samme operation.

Netværksfusionen forventes at være fuldt ud gennemført i løbet af 2012.


Læs også:
- Overblik over Telia og Telenors nye netværk
- Netaftale overvejes
- Det betyder det nye netværk for dig
- TDC frygter ikke Telia og Telenors samarbejde

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lasse 22-07-2011 02:55:59

Jeg har selv oplevet en lille forbedring

Men ak der er lang vej i nu

0 0
Aske 19-07-2011 14:31:50

Hold da op det er agurketid. Hvis nedenståen artikel læses vil man kunne se at der står at 3g nettet først lægges sammen juni 2012 og 2g 2013.
http://www.mobilsiden.dk/nyheder/overblik-telenor-og-telias-nye-netvaerk,lid.15919/
Det har stået i deres pressemeddelse hvorfor lave en artikel der med en negativtone???

0 0
evilguy 20-07-2011 19:43:47

Jeg ved ikke om artiklen er negativ (det syntes jeg personligt ikke), men hvis man læse den udsendte pressemeddeles, og de udtalelser, som er kommet fra både Telia og Telenor, så har har det igen og igen lydt fra begge selskaber, at kunderne løbende vil bemærke et stor forskel.

I andre lande har man normalt valgt roaming mellem netværkene, for på den måde hurtigt at forbedre dækningen ved netværkssammenlægninger. Det bliver der IKKE tale om i Danmark.

I stedet for vil den forbedre oplevelse for Telia/Telenors kunder primært være den allerede planlagte opgradering til UMTS900, som ville være fortaget uanset sammenlægningen, og så nogle få udvalgte steder, hvor der opsættes nye master.

Dvs. hvis man bor i en mindre by, hvor der i dag kun er Telenor dækning, så får man altså ikke Telia dækning i morgen. Man må pænt vente til næste sommer, før man mærker den store forskel.

Derfor vil folk ikke løbende mærke den store forskel pga. netværkssammenlægningen. Den store forskel kommer først, når netværkene er lagt sammen og ingeniørerne har tilrettet samtlige master til ét stort netværk.

Agurke tid? Ja, men derfor kan vi godt skrive relevante artikler.

Mvh. Johnny - Mobilsiden.dk

0 0

Om brug af cookies